Čo urobiť pre štíhle telo predtým, než pôjdeme von?

Ak vykročíte s prázdnym žalúdkom z dverí, je pravdepodobné, že neskôr skončíte pri chrumkaní zemiakových lupienkov, hot-dogov, kebabov, pirôžkov, kúskov pizze…

štíhle telo

Vôňa bufetového menu sa šíri ulicou a človek sa nechtiac stáva konzumentom týchto lákadiel. Najmä ak predtým zabudol na pitný režim, ktorý čiastočne ochráni pred neuváženým prejedaním sa. Pokiaľ vás hlad vženie do reštauračných prevádzok, aj tu často hrozí nevyváženosť porcií, ktoré môžu byť presolené, premastené a často ich zapíjame alkoholickými nápojmi – pivom, vínom alebo sladkými drinkami. Hrozí nám, že sa oveľa skôr opijeme. Uprednostnime preto zeleninové šaláty, ale  bez kalorickej zálievky.

Andrea, skupinová odborníčka na výživu radí  „zobnúť si“ doma ešte predtým, než vyjdete von. Stačí trochu nízkotučných mliečnych výrobkov, celozrných toastov, zeleniny a podobne. So sebou by sme mali mať v kabelke nesolené oriešky, ovocie a muesli tyčinku, ktoré nás ochránia pred akútnym „vlčím“ hladom. Ak vstúpime do pohostinstiev, zvyčajne tam ponúkajú okrem hlavného menu oriešky, zemiačky a jedlá plné soli, ktoré zadržiavajú vodu v tele, vyvolávajú pocit nafúknutia a nútia nás častejšie piť. Andrea hovorí o tom, že aký druh alkoholu si dáte, tak sa budete cítiť na druhý deň, čiže s takou bolesťou hlavy (alebo opicou) sa zobudíte. Menej problémov majú tí, ktorí pijú biele priezračné alkoholické tekutiny (vodka, biele víno). Vyhnúť by sme sa mali rumu, viac ako dvom pohárom červeného vína, sladkým likérom a podobným nápojom, pretože tie spôsobujú najväčšie problémy na druhý deň.

 

? Šampanské (sekt) obsahuje 96 kalórii v jednom pohári

? Džin so „slimline“ tonikom obsahuje 70 kalórií v pohári

? Pivo ležiak a Guinness – obidva druhy po 210 kalórií v jednom pohári

? Baileys má 476 kal v pohári.

Keď si už máme vybrať alkoholický drink, najlepšia voľba je sekt alebo biele víno. Dokonca aj v prípade, že nie sme hladní, je vhodné konzumovať predtým, než začneme piť alkohol, chrumkavý chlebík natretý arašidovým maslom. Pomáha to zmierniť neskoršie následky pitia. Určite vypĺňame čo najviac času medzi pitím a jedlom tancovaním na parkete. Pomáha to štíhlosti i zachovaniu triezvosti. Rozhodne sa vyhýbajme ťažkému, mastnému a grilovanému mäsu a zemiakom opekaným v masti, ktoré v kombinácii s alkoholom a cigaretami vyvolávajú unavený a neprekonateľne malátny až apatický stav.    

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach