Nebeská tekvica

Nebeská tekvica znázorňuje spojenie helovínu a Vianoc.

Nebeskú tekvicu môžete umiestniť v záhrade, na balkóne, verande, ale veľmi pekne vyznieva aj vo väčších miestnostiach, na chodbe či schodišti. Záleží len na vás, kde nebeské tekvice umiestnite.

Nebeská tekvica

Na výrobu nebeskej tekvice potrebujete svetielkujúce reťaze a tekvice.

Pomôcky:

nôž, lyžica, fixka alebo pero (najlepšie výraznej farby)

Postup:

Otočte tekvicu a vyrežte do nej dieru (do spodnej časti, neodstraňujte „čiapočku“) a odstráňte dužinu. Pri vydlabaní dužiny postupujte ako pri „Tekvicovom strašidle“. Nezabudnite odstrániť dužinu aj zo stien tekvice. Na vonkajšiu časť tekvice si fixkou alebo perom vyznačte cca 6-milimetrové otvory a následne ich vyrežte. Do vydlabaného otvoru vložte svetielkujúcu reťaz (najvhodnejšie sú reťaze s maličkými žiarovkami). Do každého otvoru vložte jedno svetielko – žiarovku tak, aby z vyrezaných otvorov vyčnievala len špička žiarovky. Žiarovky, ktoré vám ostali, nechajte vo vnútri tekvice.

Mohlo by vás zaujímať

Tekvica nielen na Halloween

S jeseňou prichádza hlavná sezóna tekvíc, ktorá  vrcholí práve teraz – koncom októbra a v novembri. Tekvice rôznych tvarov i farieb, od svetlo zelenej, žltej až po sýtu oranžovú,… Čítaj ďaľej

Pri umiestňovaní svetielkujúcej reťaze dbajte na to, (rovnako, ako pri výzdobe vianočného stromčeka), aby ste kábel mohli zaviesť do elektriny. Elektrický kábel musí z tekvice vyčnievať už pri vkladaní žiaroviek do vyrezaných otvorov. Inak sa môže stať, že po umiestnení žiaroviek bude spájací kábel niekde v strede medzi ostatnými žiarovkami a vy musíte začať s ich umiestnením od začiatku.

Halloween-odkiaľ pochádza a prečo sa znova vracia
Tekvica a Halloween
Jack O´Latern, ,,tekvicové strašidlo“
Tekvice s monogramom
Tekvicový panák

Save

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach