Domáci sójový jogurt

Moja dcéra trpí laktózovou intoleranciou. Pravidelne kupujem sójové jogurty, ktoré má veľmi rada. Je možné sójový jogurt pripraviť aj doma?

jogurt

Odpoveď:

Ako ho pripraviť? Je to celkom jednoduché. Stačí ak zoberiete sójové mlieko. Najskôr ho zahrejete, maximálne na 90 stupňov, necháte schladiť, napríklad dáte hrniec do nádoby so studenou vodou a budete mlieko miešať, kým sa teplota nezníži na 38 stupňov. Takéto mlieko “zaočkujete” dvoma lyžičkami sójového jogurtu, premiešate a dáte na teplé miesto – najlepšie do nádobiek a potom do jogurtovača. Rovnako spoľahlivo vám poslúži aj teplý radiátor. Necháte stáť cez noc. Ráno máte jogurt hotový. Ak chcete mať výsledný produkt – jogurt hustý, pridajte do zmesi pred kvasením zopár lyžíc sušeného sójového mlieka.

Tip:

Z vydareného jogurtu si odoberte trocha na ďalšie kvasenie. Takto si postupne vypestujete svoju vlastnú kultúru.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach