Lunárny kalendár od 20. apríla

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní?

V akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Prečítajte si náš nový Lunárny kalendár od 20. apríla!

Lunárny kalendár od 21. marca

Lunárny kalendár na 20. – 21. apríla: 

Mesiac je vo Vodnárovi a ten vzbudzuje túžbu po slobode, originalite a zmenách.

Zdravie a krása:

Telesne Mesiac v tomto čase vplýva na nohy, najmä na oblasť lýtok. Ak cítime v nohách únavu alebo bolesť, doprajeme im oddych v podobe sprchovania striedavo teplou a studenou vodou. Večer je výborný aj teplý bylinkový kúpeľ, ktorý si môžeme pripraviť z 50 g tymiánu, 50 g bobkového listu a 50 g brečtanu, 2 polievkových lyžíc kuchynskej soli a 1 čajovej lyžičky sódy bikarbóny. Okrem toho si pripravíme ešte 3 litre vody. Bylinky s vodou uvedieme do varu a potom na miernom ohni varíme asi 45 minút. Potom odstavíme zo sporáka, scedíme a pridáme soľ a sódu bikarbónu. Kúpeľ podľa potreby zriedime studenou vodou, namočíme si doň nohy a kúpeme si ich 10 – 15 minút. Keďže Vodnári sú považovaní za deti kvetov, v tieto dni nám dobre urobí, ak budeme popíjať čaj z kvetov harmančeka alebo bazy.  Po kúpeli pomáha aj krátka masáž nôh smerom k srdcu – môžeme použiť aj olej, do ktorého smw pridali rozmarínovú a levanduľovú silicu. Unaveným nohám pomôžeme aj tak, ak si nohy vyložíme vyššie, alebo si urobíme cvik – sviečku, čo pomáha pri kŕčových žilách, hemoroidoch, ale aj pri problémoch so štítnou žľazou, pri úprave hmotnosti, ale aj ako prevencia chorôb z nachladnutia, či angíny.
V dňoch kvetov dobre urobíme, ak budeme konzumovať jedlá z karfiolu, brokolice, či ružičkového kelu.

Záhrada a domácnosť:

V teplejších oblastiach a ak je priaznivé počasie, môžeme sa venovať okrasnej záhradke, môžeme sadiť georgíny a mečíky. Vhodný čas na presádzanie izbových rastlín. Dôkladne vyvetráme byt a pivnicu – ak je dobré počasie, vyvetrajme aj paplóny a matrace. Kombinácia ubúdajúceho mesiaca a dní Vodnára je mimoriadne vhodná na zber liečivých rastlín – najmä prvosienku, podbeľ, pľúcnik, ktoré blahodárne p§sobia na dýchacie cesty, alebo bylinky na cievny systém – napríklad medvedí cesnak a koreň i list žihľavy.

Lunárny kalendár na 22. – 24 apríla:

Mesiac stojí v znamení Rýb a vtedy bývame citlivejší a nežnejší – viac ako inokedy túžime po pohladení a nežnostiach a viac ako inokedy svoju nežnosť prejavujeme voči iným – čas na krásne objatia a príjemné chvíle s partnerom. Ak sa počas týchto dní cítime trochu smutní, alebo osamelí, mali by sme počúvať príjemnú hudbu, zapáliť si vonnú sviečku, prečítať si niečo pekné a dopriať si dostatok spánku.Venujme sa svojim blízkym, nájdime si čas na svojho partnera a na svoje deti.

Zdravie a krása:

Telesne sú teraz pod vplyvom Mesiaca chodidlá, prsty na nohách a lymfatický systém. Dávajme si pozor na prechladnutie od nôh – môže mať nepríjemné následky aj do budúcnosti. Obliekajme a obúvajme sa teda teplo a ráno si nohy precvičme na masážnej podložke. Ako prevenciu proti chrípke a nachladnutiu užívajme echinaceu – buď vo forme sirupu, alebo kvapiek. Naplánujme si pekný program na víkend – najlepšie so svojimi najbližšími. Jedzme špargľu.
V prípade, že nás pobolievajú kríže, doprajme si teplý kúpeľ, ktorý bolesti uvoľní. Môžeme skúsiť aj nasledovný cvik: Stojíme rozkročmo a robíme úklony do strán – toto cvičenie nás príjemne zrelaxuje.

Záhrada a domácnosť:

Vetrajme minimálne a v tieto dni by sme nemali vetrať lôžkoviny – veľmi by navlhli a ľudia s reumou by mohli mať problémy. Vyperme špinavú bielizeň a vyčistime všetko, čo je špinavé – práca nám pôjde rýchlo od ruky a spotrebujeme menej čistiacich a pracích prostriedkov. Sadíme priesady kapusty a kelu, vysievame a presádzame šalát, nazbierame si listy púpavy, medvedieho cesnaku a žihľavy.

Recept na štvrtok: Karfiolová kaša

Recept na piatok: Zapekaná brokolica s hubami

Recept na sobotu: Špargľa so šunkou a syrom

Recept na nedeľu: Kurča n smotane

Recept na pondelok: Fazuľové rizoto

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach