Lunárny kalendár od 29. júla

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…

Lunárny kalendár od 29. – 31. júla

V tomto čase Mesiac vstupuje do znamenia Panny, a to nám umožňuje ľahšie sa učiť nové veci a usilovne pracovať.  Takmer žiadna úloha nebude nesplniteľná – najmä v utorok. Streda prinesie cit a nežnosť možno aj tam, kde by ste to nečakali. Ak ste sa s niekým pohádali, možno práve v stredu sa vám podarí zmieriť. Štvrtok môže byť náročnejší pre Škorpiónov, ktorí sa narodili v októbri a pre Levy narodené v júli. nemali by si na seba nakladať viac než unesú. Telesne ovplyvňuje  pankreas, slezinu, tenké aj hrubé črevo, preto by sme mali podporovať trávenie a vylučovanie. Mali by sme jesť ľahké jedlá s vysokým obsahom vlákniny a cvičiť cvičenia, ktoré trávenie a vylučovanie podporujú. Napríklad: Ľahneme si na chrbát, nohy pokrčíme, položíme ich chodidlami na zem, vydýchneme a potom dych na chvíľu zadržíme.  Následne vťahujeme a zatláčame brušnú stenu. Pri jednom zadržaní dychu urobíme 3 – 5 vtiahnutí aj vytlačení. Toto jednoduché cvičenie pôsobí nielen liečivo na tráviaci a vylučovací systém, ale má aj preventívny účinok. Telo v týchto dňoch potrebuje vitamín B – dodajte si ho v podobe orechov, rýb, pečene. Jedlo si počas dňa rozdeľte na viac menších porcií a jedzte radšej viackrát za deň ako ste naučení, popíjajte čaj z mäty alebo feniklu – podporujú trávenie.

Krása

Navštívte kaderníka, nechajte si upraviť vlasy – strih aj trvalá dlhšie vydržia.

Záhrada a domácnosť

Dni Panny sú ideálne na práce v záhrade – Okopávaním a zalievaním dávame rastlinám potrebný impulz  na rast a dobré prospievanie. Nezabudnime skypriť pôdu okolo zeleru a póru, polieame kaleráby a mrkvu, ktoré pri nedostatku vlahy praskajú.  V týchto dňoch môžeme vysievať aj reďkovku na jesennú spotrebu. Aby bola reďkovka taká ako má byť, sadíme tak, že do každej jamky dáme po tri semienka a jamky by mali byť od seba vzdialené asi 15 cm. Zbierame bylinky na podporu trávenia, slinivky brušnej a sleziny – rumanček, mätu, repík, ľubovník a ďalšie. Rovnako môžeme zbierať aj bylinky na ochorenia čriev – materinu dúšku, či levanduľu.

Dobrá rada: Ak máte niekoho rád, dajte mu to v týchto dňoch najavo – hoci aj pohladením alebo iným prejavom priazne – dvojnáspbne sa vám to vráti.

Lunárny kalendár na 1. – 3. augusta

Mesiac vstupuje do znamenia Váh, a to ovplyvňuje obličky, čistenie krvi a rovnováhu telesných tekutín. Veľa pite, najmä medzi jedlami – vodu alebo slabý zelený čaj. Vhodné sú aj bylinkové čaje. V prípade, že sa potíte, doplňte si soľ a nevzdávajte sa jej iba preto, že ste niekde čítali, že solenie nie je zdravé. Nedostatok soli škodí organizmu takisto ako nadbytok. Soľ pomáha udržať vodu v tele, soľný roztok zbavuje telo odpadu a  a dodáva mu dôležité minerály. Bez soli nemôžu nervy posielať informácie ďalej. Priveľa soli však zase zaťažuje obličky, urýchľuje vylučovanie vápnika a podporuje vznik osteoporózy. Aj tu teda platí ono známe – všetko s mierou. Ak musíte často močiť, môže to svedčiť o nedostatočnej činnosti obličiek. Do svojho jedálnička zaraďte cesnak a tekvicové semienka. Ak vám opúchajú členky – jemne si ich masírujte, podporíte tyým vylučovanie prebytočnej vody z tela. Nedostatočná funkcia obličiek sa môže prejaviť  aj zápalom nosných dutín, či zníženou kvalitou kože či vlasov. Na podporu funkcie obličiek si môžete skúsiť urobiť očistnú melónovú kúru. Spočíva v tom, že tri dni alebo maximálne jeden týždeň jeme iba melóny. Samozrejme, po melónovej kúre je potrebné zabezpečiť svojmu telu dostatok vitamínov a minerálov.

V piatok sa môže stať, že budete musieť čeliť nečakaným situáciám, ale ak vás to nerozhodí a prijmete nové výzvy a podmienky, nebudete ľutovať. V sobotu sa môže prejaviť nechuť prispôsobiť sa autoritám a povinnostiam – dobre si však rozmyslite, čo poviete – radšej ešte predtým narátajte do desať.

Krása

Ak sa chystáte na slniečko, dajte prednosť kvalitným opaľovacím krémom, ktoré pleť aj vyživujú a rovnako tak si doprajte aj kvalitnú vyživujúcu kozetiku po opaľovaní. Aj pri bežnej starostlivosti nezabudnite pleti dopriať špeciálny výživný krém alebo masku – pleť teraz lepšie prijíma výživné látky. Osviežujúci nápoj pre telo a dušu si môžete pripraviť tak, že do džbánu nazbierate mladé výhonky  mäty a medovky, zalejete vodou a necháte vylúhovať do nasledujúceho dňa. Na druhý deň môžete (ale nemusíte) dochutiť citrónovou šťavou, prípadne trochou bazového sirupu a popíjajte počas celého dňa – bude vám krásne na duši a budete sa dobre cítiť vo svojej koži.

Lunárny kalendár od 29. júla – Záhrada a domácnosť

Ak pestujeme cibuľoviny, v tomto mesiaci začínajú zaťahovať listy a môžu sa vybrať z pôdy. V prípade, že máme v záhradke krokus, bleduľu, scilu alebo hyacint, nechávajme ich v pôde aj viac rokov, aby sa rozrástli. Tí, čo zbierajú bylinky, mali by za suchého počasia a cez poludnie zbierať rebríček, zlatobyľ, listy čiernej ríbezle, brusnice, ihlicu tŕnistú a iné.  Ak je pekné počasie, dni od 1. – 2. augusta sú vhodné na dokonalé vyvetranie bytu.

Mohlo by vás zaujímať

Voňavé kvety: Vďaka nim bude vaša záhrada neodolateľná!

Záhrada nie je len o úžitku a vzhľade. Pri navrhovaní okrasnej záhrady by sme mali brať do úvahy farebnosť, akú chceme dosiahnuť, sezónnosť, ale aj vôňu, ktorú… Čítaj ďaľej

Pranostiky na toto obdobie:

  • Aký je august spočiatku, taký je až do konca.
  • Keď je v prvom augustovom týždni teplo, bude biela zima.
  • Dážď, ktorý v auguste doobeda prší, skorej ako obed minie, sa usuší.
  • Ak v auguste nieto rosy, môžeme búrku očakávať.
  • Severné vetry v auguste prinášajú stále počasie.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach