Ako si zachovať opálenie čo najdlhšie

Dozlata opálená pokožka je ako fotka – vizuálna pripomienka bezstarostných chvíľ  strávených na dovolenke. Problém je v tom,  že – na rozdiel od fotky – opálenie vybledne oveľa rýchlejšie. Tento proces sa síce zvrátiť nedá, ale možno ho aspoň oddialiť. Stačí poznať niekoľko efektívnych trikov a budete za bronzovú bohyňu dávno po tom, ako sa zaradíte do všedného pracovného režimu!

opálenie

Najlepšie je začať so starostlivosťou ešte predtým, ako vystavíte telo slnečným lúčom. Jemný peeling masážnou rukavicou zlepší cirkuláciu krvi, napne kožu, zbaví ju odumretých čiastočiek a pripraví na slnečnú seansu.  A čo po nej?

Základom je dobre hydratovať zhnednutú pokožku. Myslite na to, že keď je opálená, stáva sa zraniteľnejšou a menej odolnou voči mechanickému poškodeniu.  Odporúčame dočasne nahradiť sprchový gél sprchovým krémom, rovnako tak sa vyhnúť používaniu špongií. Umývanie v dňoch bezprostredne po opaľovaní  by malo prebiehať čo možno najšetrnejšie. Samostatnou kapitolou je holenie po opaľovaní. Pokiaľ nechcete spolu s chĺpkami odstrániť aj opálený nános, vyhnite sa žiletke a horúcim voskom, a voľte radšej epiláciu.

Samozrejmosťou je použitie kvalitných kúr po opaľovaní. Pre tieto chvíle si môžete dopriať  osvieženie z modrého radu výrobkov Daylong. Rozhodnite sa pre chladivý, hydratačný gél Daylong™ after sun Gel, ktorý neobsahuje alkohol, ľahko sa roztiera  a bez lepkavého pocitu sa rýchlo vstrebe. Alebo sa nechajte hýčkať účinkami hydratujúceho a zároveň  ošetrujúceho lócia Daylong™ after sun Lotion. Jemne parfumované lócio obsahuje vitamín E  a nezanecháva rušivý mastný lesk.

Nezabúdajte tiež, že zavlažovanie zvonka je len polovica úspechu, ako si zabezpečiť krásny a zdravo opálený vzhľad nadlho. Nemenej dôležité je vyživovať kožu zvnútra. Spojte pri tom príjemné s užitočným a okrem klasickej vody sa napojte v lete šťavnatým ovocím. Melóny, uhorky či citrusové plody sú pre svoj vysoký podiel vody ideálnou, a navyše aj chutnou voľbou. Zo zeleniny hrá prím mrkva – pohár čerstvo pripravenej mrkvovej šťavy zabezpečí telu vitamín A, ktorý sa postará o to, aby bola pokožka pružná na dotyk a nevysušovala sa.

Tipy z prírody: Nechajte zamraziť bylinkový čaj a kávu, a hotové ľadové kocky pridajte do kúpeľa pre lepšiu hydratáciu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach