Lunárny kalendár od 20. augusta

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…

Lunárny kalendár

Lunárny kalendár od 20. – 22. augusta: V týchto dňoch venujte lepšiu pozornosť tomu, čo jete.  Vylúčte zo svojho jedálnička ťažké jedlá a neprejedajte sa! Namiesto zemiakov, múčnikov a cestovín doprajte si radšej ryžu a zeleninové šaláty – prečistíte si organizmus a zlepší sa vám trávenie. Môžete si vychutnať dusenú mrkvičku, či fazuľku – určite si pochutnáme. Mesiac vchádza do znamenia Raka, a to nás robí citlivejších a vnímavejších – nebojme sa prejaviť svoje city a ak môžeme, venujme sa aj rodine. Telesne Mesiac v tomto období ovplyvňuje žalúdok, pečeň, žlčník a dolnú časť hrude a pľúc. Ak máme problémy s trávením, pripravme si čajovú zmes, kde v rovnakom pomere zmiešame  ľubovník, rumanček a repík a 2x denne si doprajme takúto šálku čaju. Ak vás zvykne trápiť pálenie záhy, spávajte na ľavom boku. Pri správaní na pravom boku je dolný pažerákový zvierač vystavený väčšiemu tlaku.

Pokiaľ ide o emócie, na tie bude silný najmä piatok, kedy ich budeme túžiť prejavovať silnejšie a výraznejšie ako inokedy. Napriek tomu, že v piatok budeme cítiť potrebu hovoriť viac a do hĺbky o tom, čo cítime, prejavy silných emócií sa odzrkadlia najmä v činoch…

Záhrada a domácnosť: Sadíme, okopávame, rozsádzame a polievame listovú zeleninu. V tomto čase je dobré postarať sa aj o trávnik – ak ho teraz pokosíme a zavlažíme, zhustne a bude aj dobre rásť. Zbierajme bylinky na podporu trávenia, polievajme izbové rastliny, perieme silne znečistenú bielizeň a odstraňujeme vodný kameň z kanvice, práčky, vodovodných batérií a podobne.

Lunárny kalendár od 23. – 24. augusta: Mesiac  je v Levovi, a to nás nabíja energiou, odvahou, srdečnosťou, ale aj vrúcnosťou. Mnohých pochytí doslova záchvat tvorivosti – nemali by sme však zabúdať na svoj chrbát, ktorý práve teraz môže byť citlivý. Dobre padne dôkladná masáž chrbta, môžeme si nechať podstrihnúť vlasy a so slniečkom opatrne – ak sa radi opaľujete, skráťte svoj slnečný kúpeľ.
Keďže Lev ovplyvňuje aj srde a krvný obeh, posilnite si krvný obeh trením priehlavkov nôh a chrbtov rúk. Ak vás trápia problémy so spánkom, pite čaj z materinej dúšky a doprajte si dostatok pohybu. Pohyb prospieva celému telu – chodievajte čo najviac pešo a doprajte si veľa vitamínu C – napríklad v podobe čerstvej citrusovej šťavy hneď ráno. Budete sa lepšie koncentrovať, dobre zvládať stres, aj lepšie spávať.
Sobota je ideálny deň na cestovanie, výlety, stretnutia a veľmi príjemné posedenia pri ohni, grile, alebo – ak by sa ochladilo, tak aj doma pri krbe… Záleží len na vás, čo všetko si naplánujete.

Záhrada a domácnosť: V záhrade môžeme presvetliť staršie kríky egrešov a ríbezlí, ako aj u malín po zbere a tvarujeme korunky kôstkovinám. Ak chceme vysadiť nové jahody, teraz je ten správny čas. Sadíme do vlhkej rašeliny. Ak chceme zatepliť dom, práve toto sú vhodné dni.

Lunárny kalendár od 25. – 27. augusta: Mesiac vstúpil do novu a práve to je vhodné obdobie na nový začiatok – premyslite si preto, čo chcete vo svojom živote zmeniť a skúste začať na tom pracovať. Nov je však aj obdobie vnútornej nervozity a nepokoja – buďte opatrní pri jednaní s neznámymi ľuďmi, pri nákupoch a podpisovaní zmlúv. Utorok a streda budú vhodné na vybavovanie a zariadenie mnohých vecí, ako aj na dobehnutie zameškaného.  Niektorým v stredu môže zmeniť plány staršia žena, ktorá bude mať veľký vplyv na to, akým smerom sa streda bude uberať. Ak tieto dni trávite na dovolenke, môžete stráviť veľmi príjemné chvíle cestovaním a poznávaním nového okolia, ľudí a vecí.
Mesiac vstupuje do znamenia Panny, čo telesne veľmi ovplyvňuje tenké a hrubé črevo, slezinu a pankreas.  Ráno vypite nalačno pohár vody. Nezaťažujete svoj organizmus ťažkými, fritovanými, ani majonézovými jedlami. Ak máte problémy s vyprázdňovaním, dajte si každé ráno po raňajkách malú lyžičku semienka horčice. Semienka však nehryzieme, ale prehltneme a zapijeme vodou. Ak si v znamení Panny upravíte účes, necháte si urobiť nový zostrih, trvalú, vodovú, alebo budete vlasy farbiť, účes bude dlhšie držať tvar.

Záhrada a domácnosť:
Môžeme vysádzať čínsku kapustu na neskorý zber, vysievame reďkovky, čierny koreň, cibuľu. Okopávame a zalievame zeleninu na záhonoch. Zeleninu na dlhodobé uskladnenie počas týchto dní nezbierajte – nevydržala by dlho.

Predpovede počasia podľa múdrostí našich predkov:

Keď po dlhých dažďoch sa ukáže na nebi čo len ako dlaň belasého neba, začne jasniť a dažde prestanú.

Ak sa zem po búrke parí, príde ešte jedna búrka.

Po veľkej suchote veľa dažďa príde.

Dúha vodu pije.

Keď je dúha pekná, svetlá, na tretí deň prší.

Keď sa objaví dúha, v ten deň už pršať nebude.

Keď je veľa dúh naraz, býva dážď.

Keď je ráno rosa a hmla, bude dobré počasie.

Keď ráno rosa neusychá, čaká na dážď.

Veľká rosa, pekný deň.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach