Neodolateľné zemiakové lupienky

Doba prípravy 30 minútNáročnosť

Máte chuť na slané zemiakové lupienky, ale zabudli ste ich kúpiť?

Alebo sa vám ohlásila nečakaná návšteva, ktorá zazvoní u vás o pár minút a vy ako na potvoru nemáte doma nič, čím by ste ju mohli pohostiť? Urobte si zemiakové lupienky z vlastnej dielne – postačí vám 8 väčších zemiakov, trochu olivového oleja, soľ, prípadne koreniny alebo bylinky podľa ľubovôle, strúčik cesnaku, 1 téglik kyslej smotany (prípadne nastrúhaný syr).

zemiakové lupienky

Potom už všetko ide veľmi rýchlo:

Zemiaky očistíme, nakrájame ich na 2 – 3 mm tenké plátky, poukladáme na plech vymastený olivovým olejom a pri teplote 200 stupňov Celzia pečieme približne 25 minút. Ak chceme, môžeme ich pred dopečením posypať bylinkami alebo ľubovoľnými koreninami. Vo chvíli, keď zemiakové lupienky získajú zlatistú farbu, sú upečené a môžeme ich vysypať do misy, jemne posoliť a ponúknuť. Výborne chutia so smotanovým dipom, ktorý si pripravíme z kyslej smotany ochutenej soľou, prelisovaným cesnakom (podľa chuti) a korením. Ak máme chuť, môžeme si dip ochutiť aj strúhaným syrom – môže byť aj Niva.

Táto skvelá pochúťka výborne chutí k vínku a určite ňou očaríte každú návštevu…

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach