Lunárny kalendár od 17. septembra

Chcete vedieť, čo vás čaká počas nasledujúcich dní, v akých oblastiach môžete mať úspech a čo si bude lepšie odložiť na inokedy? Sledujte lunárny kalendár…

Lunárny kalendár od 17. – 18. septembra: Pod vplyvom Raka sme citlivejší – venujme sa svojej rodine a nebojme sa prejaviť svoje city. Mesiac v dňoch Raka ovplyvňuje žalúdok, pečeň, žlčník a dolnú časť hrude a pľúc. Jedzme len ľahké jedlá  – radšej častejšie a menšie porcie, a večer by sme sa nemali prejedať. Streda a štvrtok sú dni, keď si môžete usporiadať svoje spomienky a rozhodnúť sa, ako ísť ďalej. Nájdite si chvíľku na to, aby ste boli sami so sebou a aby ste nabrali vnútornú silu a rovnováhu.

Mesiac

Ak chcete očistiť organizmus a schudnúť, skúste oddelenú stravu, ktorej princíp spočíva v oddelení bielkovín (mäsa všetkého druhu, mliečnych výrobkov atď.) od sacharidov (ryža, zemiaky, obilniny, cestoviny). Zelenina je neutrálna, takže ju možno kombinovať s oboma skupinami, čiže buď s mäsom, alebo so zemiakmi, ryžou, či cestovinami. Popíjajte zelený čaj počas dňa – je to antioxidant a povzbudzuje metabolizmus. Ak sa potrebujete upokojiť, popíjajte medovkový čaj, ľubovník zaháňa depresie a púpava podporuje pečeňové a obličkové funkcie.

Záhrada a domácnosť: Na záhiny vysievame reďkovku s krátkym vegetačným obdobím, sadíme cesnak, zbierame bylinky, ktoré sú vhodné na žalúdok, pečeň a žlčník (mäta, repík, nechtík a iné). Ak perieme, môžeme použiť menej pracieho prášku a operieme a veľmi znečistenú bielizeň.

Lunárny kalendár od 19. – 21. septembra: Piatok bude nabitý energiou a to vás bude lákať k aktivitám, v ktorých môžete naplno preukázať svoje schopnosti. Okrem toho po tieto dni pocítite túžbu byť v blízkosti milovanej osoby a len tak sa zabávať a vychutnávať si jej blízkosť. Od piatku až do nedele je priaznivá atmosféra na rozvíjanie a upevňovanie vzťahov, a to nielen partnerských. Skrátka, láske sa bude dariť. Telesne Mesiac po tieto dni ovplyvňuje srdce, cievy a bránicu – tieto dni nie sú vhodné na operácie srdca, ani ciev. Dobre vám padne plávanie, precvičte si chrbát a počas dňa sa párkrát dobre ponaťahujte. Ak si v týchto dňoch podstrihnete vlasy, budú lepšie rásť a budú hustejšie. Popíjajme čaj z medovky, srdcovníka alebo ľubovníka.
Deň začínajte pohárom čerstvej citrusovej šťavy – je to dobrá prevencia proti infarktu a cukrovke. Celkovo po tieto dni je vhodné podporiť imunitu vyšším prísunom vitamínu C. Doprajte si viac spánku, aby ste zregenerovali svoje sily. Počas dňa si dožičte kúsok kvalitnej čokolády – obsahuje horčík a ten upravuje krvný tlak. Nezabudnite si v čase dozrievania hrozna dopriať dostatočné množstvo tohto chutného ovocia, pretože posilňuje srdce a prospieva krvi.

Záhrada a domácnosť: Tieto dni sú ideálne pre prípravu dreva na zimu, ako aj na natieranie drevených plotov a iných drevených plôch. Zbierame dozrievajúce odrody ovocia, ktoré sú teraz trvanlivé, takže ich možno uskladňovať, konzervovať, mraziť, či sušiť. Chorobami postihnuté ovocie pozbierame a spálime, aby sa choroba nešírila. Ideálny čas na zber zemiakov, ako aj zber plodov a semien liečivých rastlín do zásoby. Vhodné je zbierať najmä plody bazy čiernej, borie, borievky, šípky, feniklu, anízu, slnečnice a iných.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach