Nenechajte si pokaziť náladu!

S úsmevom je život krajší a s dobrou náladou nám aj práca ide lepšie od ruky. Ako si však dobrú náladu udržať a ubrániť sa tým, ktorí nám ju chcú pokaziť? Tu je zopár rád, ako prežiť deň s úsmevom:

Dobra nalada

 

Dobrý spánok
Aby sme sa po celý deň cítili dobre a v pohode, mali by sme si dopriať dostatok spánku. Samozrejme, miestnosť, v ktorej spíme, by mala byť dobre vyvetraná a nemala by byť veľmi prekúrená (v chladných mesiacoch). Ak je však vonku chladno, nezabudnime okno po vyvetraní zavrieť, aby sme v ľahkom nočnom oblečení neprechladli.

Nejedzte pred spaním
Ísť spať s plným žalúdkom – to veru nie je rozumné. Samozrejme, to neznamená, že už od poobedia nebudeme nič jesť! Posledné jedlo by sme však mali skonzumovať najneskôr dve hodiny pred spaním.

Namiesto kávy bylinkový čaj
Aj keď patríme medzi kávičkárov, večer, ak pravda nejdeme pracovať dlho do noci, si radšej už kávu nedávajme. Tú si nechajme na ranný štart. Večer nás upokojí šálka bylinkového čaju – výborne sa hodí napríklad medovkový.  Pokojne to však môže byť aj iná čajová zmes s upokojujúcimi účinkami.Ak si zo šálky bylinkového čaju urobíme malý večerný rituál, určite nebudeme mať problémy so spaním.

Dobra nalada

Čítanie pred spaním nie je prežitok
Ak si budeme pred spaním aspoň niekoľko minút čítať, podarí sa nám upokojiť myseľ a zabudnúť na starosti všedného dňa. Samozrejme, je veľmi dôlezité, aby sme čítali niečo príjemné alebo veselé. Určite nečítajte dennú tlač, ani politické komentáre, či niečo strašidelné. To by vám na pokojnom spánku určite  nepridalo…

Príjemné myšlienky
Pred spaním skúste myslieť na niečo príjemné – myšlienky na pracovné povinnosti a na problémy všedného dňa si jednoducho zakážte!

Ranný budíček…
Budík si nastavte aspoň o pár minút skôr, ako musíte skutočne vstať. Vďaka tomu sa môžete po prebudení v posteli trochu ponaťahovať a až potom pomaličky vstať a definitívne opustiť postieľku. Potom je už na rade ranná sprcha, krém a nezabudnite sa na seba usmiať do zrkadla:-)

Raňajky
Zabudnite na nezmyselné diéty a doprajte si chutné raňajky, ktoré vás naštartujú a dodajú potrebnú energiu. Nezabudnite na čaj alebo voňavú kávičku.

Kontrola pred odchodom
Aby ste si deň v žiadnom prípade nepokazili vlastným pričinením, krátko pred odchodom z domu si skontrolujte, či máte so sebou mobil, kľúče alebo iné potrebné veci, bez ktorých sa počas dňa nezaobídete.

Dobrá nálada na pracovisku
Po príchode do práce sa vyhnite tomu, aby ste svojich kolegov zaťažovali sťažnosťami na svojich rodinných príšlušníkov, ale ani vy sa nedajte zatiahnuť  do neplodných diskusií s notorickými nespokojencami. Oberá vás to nielen o čas, ale aj o energiu – no a na nálade to určite nepridá…

Pitný režim nie je fraška
Napriek tomu, že máte plno povinností, nezabúdajte počas dňa piť dostatok tekutín. Ak zabúdame piť, môžeme odrazu nadobudnúť pocit, že nám niečo je a necítime sa dobre vo svojej koži.

Smiech je životabudič
Niekoľkokrát v priebehu dňa sa zasmejte – nebráňte sa pocitom veselosti a radosti – pôsobia očisťujúco a uvoľňujúco.

Dobra nalada

Skúste urobiť radosť sebe, aj iným

Aspoň raz za deň sa pokúste urobiť radosť niekomu inému a vyčariť mu úsmev na tvári – uvidíte, ako vás to posilní a vzpruží. A ak vám, na oplátku zatiaľ niekto radosť urobiť nestihol, dožičte si nejakú malú radosť vo vlastnej réžii – kúpte si nejakú drobnosť, pozrite si pekný film, niečo milé si prečítajte, alebo pošlite niekomu milú esemesku:-) Určite vám to oplatí a deň bude zase o niečo krajší…

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach