Papierové utierky v akcii

O tom, že papierové utierky sú skvelým pomocníkom v kuchyni a v domácnosti, vieme všetci. Vedeli ste však, že s nimi možno „ostrihať“ kukuricu, upiecť slaninku v mikrovlnke alebo uchovať zeleninu dlho čerstvú?

Ako zbaviť kukuricu drobných vláskov?

Ak máte chuť na varenú alebo grilovanú kukuricu, ale nebaví vás oberať z nej množstvo drobných vláskov, zoberte si na pomoc papierovú utierku:Navlhčite ju a prejdite ňou po zrelom klase. Stačí urobiť zopár ťahov a kukuričné vlásky sú preč. Potom už môžeme variť alebo grilovať!

Zelenina ostane dlhšie čerstvá

Aj vám sa už stalo, že ste si uložili zeleninu do chladničky a keď ste ju chceli spotrebovať, zistili ste, že ju napadla pleseň? Účinná pomoc: Nabudúce priehradku v chladničke vysteľte papierovými utierkami – vsajú do seba vlhkosť, ktorá spôsobuje pleseň a hnilobu. Mimochodom, aj chladničku potom ľahšie umyjete.

Mohlo by vás zaujímať

Poznáte jediný správny spôsob, ako variť vajíčka natvrdo?

Vieme, že vajcia sú jedným z najkvalitnejších zdrojov bielkovín, ktoré sú nevyhnutné pre každú jednu bunku v našom tele. Okrem toho, ako jedna z mála prirodzených potravín obsahujú… Čítaj ďaľej

Chrumkavá slaninka z mikrovlnky

Ak si občas radi pochutnávate na pečenej slaninke, ale desí vás neporiadok z prskajúceho tuku, skúste si slaninku upiecť v mikrovlnke. Ako? Dajte na tanier dve vrstvy papierových utierok, na ne položte slaninku a zakryte ju ďalšími dvoma vrstvami papierových utierok. Potom zapnite mikrovlnku na 1 minútu a overte si, ako sa upiekla. Ak ešte nie je dostatočne upečená, pridajte ďalšiu minútu. Príprava chrumkavej slaninky si vyžaduje asi 3 – 4 minúty. Najlepšie je to však vyskúšať si individuálne a nabudúce už budete piecť „naisto“. Mastné utierky zahodíte do koša a vy si môžete pochutnať. Bez náročného upratovania a umývania mastného riadu a kuchynskej linky!

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach