Zázvorové liečenie

Podľa čínskej tradičnej medicíny, zázvor je pri prevencii a liečbe začínajúceho nachladnutia mimoriadne dôležitý. Nemusí to však vždy byť práve zázvorový čaj, ktorý popíjame pri nachladnutí. Ak pocítime, že „niečo na nás lezie“, môžeme si navariť niečo chutné a pritom liečivé. Ako sa hovorí, zabijeme tým dve muchy jednou ranou: Doprajeme si liečivé jedlo a hneď potom zaľahneme do postele…

Zázvorové cestoviny

Pár strúčikov cesnaku a kúsok zázvoru pokrájame nadrobno, krátko podusíme na olivovom oleji, potom premiešame s jednou porciou uvarených cestovín a ešte horúce zjeme. Dajme si pozor na to, aby sme cesnak, ani zázvor dlho nepiekli na oleji, aby sme neznížili ich liečivé účinky.

Zázvorová polievka s vajíčkom

Pokrájame 15 g zázvoru, 15 g jarnej cibuľky (len jej bielu časť) a 120 g hrušky, Zalejeme pollitrom vody a všetko uvaríme domäkka. Keď je zelenina so zázvorom mäkká, rozšľaháme v hrnčeku dve osolené vajíčka  a vidličkou ich zašľaháme do variacej sa polievky. Polievku konzumujeme čo najteplejšiu a hneď potom sa uložíme do postele. Táto polievka podporuje potenie.

Mohlo by vás zaujímať

Aromatický, štipľavý a pikantný: Obrňte sa zázvorom

Počas zimného obdobia a začiatkom jari na nás číhajú rôzne vírusy a baktérie, preto je potrebné chrániť sa a posilňovať imunitu. Aromatický, štipľavý a pikantný koreň… Čítaj ďaľej

Zázvorový čaj s medom

Na jednu šálku liečivého zázvorového čaju postrúhame približne dve hrubšie kolieska zázvoru, prelejeme ich horúcou vodou, necháme chvíľu vylúhovať a potom už len osladíme medom a popíjame 3x denne.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach