Až po uši

Každý vzťah je len históriou úspešne prekonaných kríz
Seriál Až po uši začína tam, kde väčšina seriálov podobného žánru končí. Divákov nenecháva stáť na prahu domácností a spální, ale s nadhľadom a humorom ich ťahá do koloritu vnútorných svetov, kde medzi milostnými aférami presakujú na povrch strach a trauma, pred ktorými hrdinovia utekajú: matka alkoholička, nechcene tehotná priatelka, stratený otec, neverný manžel, samovražda sestry, či nešťastná láska. Všetka táto bolesť sa musí v niečom utopiť: v sexuálnych románikoch, alkohole alebo v práci. A za instantné riešenie svojich kríz musí, samozrejme, každý bez výnimky poctivo zaplatiť.
Až po uši_ana

Ústrednú ženskú hrdinku – sarkastickú kreatívnu riaditelku reklamnej agentúry Šárku – si zahrala Aňa Geislerová. Zdržanlivého výtvarníka Jakuba, ktorý pôvodne pracoval v požičovni lodičiek a bicyklov, ale časom sa stane kolegom Šárky, zosobnil Jiří Havelka. Jakubovu vypočítavú partnerku Markétu stvárnila Lenka Krobotová. Šárkinu matku – afektovanú herečku Carmen, ktorá trpí stratou popularity a svoju dcéru citovo vydiera – si zahrala Jana Švandová. Ďalším klúčovým párom sú majiteľ autosalónu Milan (Hynek Čermák), ktorý svojej žene chronicky zahýba a jeho deprimovaná manželka Zuzana (Jitka Čvančarová), ktorá po niekoľkých neúspešných pokusoch dať svoje manželstvo dokopy, skončí v lesbickom vzťahu so svojou masérkou Lindou (Jana Kolesárová). Nemenej dôležitou postavou je Zuzanina kamarátka Ema (Anna Polívková), ktorá neustále na internetovej zoznamke hladá muža, ktorému by neprekážalo to, že je škaredá.

 Keď sú jedna plus jedna tri
Keď Jakub zrazí Šárku na bicykli, netuší, že rozohral partiu udalostí, ktoré zamávajú tak s jeho, ako aj so Šárkiným životom. Lenže vzájomné sympatie občas nestačia: cestu k spoločnému šťastiu skomplikuje samovražda Jakubovej sestry a tiež bývalá priatelka Markéta, ktorá využije Jakubov žiaľ, zvedie ho a dokonca s ním otehotnie.

Sklamaná Šárka udržuje čisto sexuálny vzťah s Milanom, pre ktorého sú ženy rovnakým spotrebným tovarom ako autá v jeho autosalóne. Neskôr Šárka hľadá útechu v náručí jedného zo svojich klientov, postaršieho majiteľa vinárne Jiřího. Pravidelne tiež navštevuje svoju matku, zatrpknutú herečku Carmen, ktorá utápa stratu svojej popularity v alkohole. V momente, keď sa Carmen snaží Šárku poučovať o jej intímnom živote, vytiahne Šárka svoju celoživotnú traumu: je ňou fakt, že jej matka nikdy nič nepovedala o jej otcovi.

Zároveň prepukne kríza dobre situovaného manželského páru, ktorý spolu žije už sedemnásť rokov a vychováva dvoch dospievajúcich potomkov. Milanova manželka Zuzana trpí neverami svojho muža a žiarlivé scény pred deťmi sú v honosnej domácnosti na dennom poriadku.

Zuzanina nosatá kolegyňa Ema, ktorá má zo svojej vizáže komplexy, si začne pod prezývkou Jaguár dopisovať na internetovej zoznamke s užívateľom Mustang. Vedie to až k ich tajným erotických schôdzkam v tme. Svojho kolegu, snaživého ajeťáka Karla, ktorý ju platonicky zbožňuje, však prehliada.

Do deja vstúpi aj lesbická promiskuitná masérka Linda, ktorá sa zoznámi s frustrovanou Zuzanou.

Milan: Čo to ješ za lieky?
Zuzana: Na upokojenie, na spanie, proti pobehliciam…

Tak čo poviete??

Foto:
HBO Europe, Dušan Martinček ©

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach