Bez výčitiek

Sladkosti bez výčitiekSladké dezerty bez múky a cukru
Aj vy milujete sladké dobroty a neviete im odolať? Ale nakoniec vás vždy hryzie svedomie? Už nemusí! Pre všetkých maškrtníkov, ale aj pre tých, ktorí chcú zdravšie žiť, prichádza kniha plná sladkých receptov na dezerty, po ktorých už nemusíte mať ani jednu výčitku – Sladkosti bez výčitiek. Zdravé a nevšedné recepty bez múky a cukru zozbierala a vytvorila Tatiana Jelínek, špecialistka na zdravú výživu. Zoznámite sa aj s menej známymi potravinami, ktoré sa naučíte používať. A skvelou správou je, že autorka vyberala suroviny tak, aby ste ich našli aj v slovenských obchodoch. Prajeme radostné a ničím nerušené vychutnávanie sladkých dezertov…

Sladkosti bez výčitiekSladkosti bez výčitiek
Ak si chcete udržať štíhlu líniu a neviete sa vzdať maškŕt, kniha Tatiany Jelínek Sladkosti bez výčitiek je pre vás tou pravou. Ponúka množstvo chutných receptov na prípravu raňajok, desiat či olovrantov, ale aj dezertov na slávnostné príležitosti. Výnimočnosť receptov spočíva v tom, že pri príprave dobrôt sa nepoužíva obilninová múka či klasický cukor. Cesto vymiešate z rozmanitých surovín, ako sú orechy, mak, kokos, fazuľky, zelenina, v malom zastúpení ovsené vločky, amarant či quinoa. Namiesto cukru autorka odporúča použiť stéviu, brezový i kokosový cukor, sušené ovocie a v malom množstve aj med.

Každý recept je sprevádzaný lákavou fotografiou dezertu a zahŕňa informáciu o nutričných hodnotách, glykemickom indexe, náročnosti a čase prípravy a či je vhodný aj pre ľudí trpiacich intoleranciou, alergiou na lepok či diabetikov. Na svoje si prídu aj vyznávači surovej (tzv. RAW) stravy. Všetky dezerty obsahujú nízky až stredný glykemický index, čo je pre udržanie ideálnych kriviek veľmi dôležité.

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach