Šampón z vlastnej dielne

Myslíte si, že svojim vlasom venujete potrebnú starostlivosť? Alebo ste už vyskúšali celé more drahých kozmetických prípravkov, ale vytúžený efekt stále neprichádza? A čo tak namiešať si šampón z vlastnej dielne, plný byliniek, aký zaručene v obchode nekúpite? Skúste to! Vôbec to nie je také zložité, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Ak sa vám zapáči, budete mať ešte dosť času pripraviť ho, hoci aj ako milý a netradičný darček, pre svojich blízkych. V tom prípade ho nalejte do peknej fľaše a ozdobte ♥

Šampón z vlastnej dielne
https://www.shutterstock.com

Návod na šampón, ktorý ponúkame, je na svetlé vlasy. Ak pripravujeme šampón pre tmavovlásky, je potrebné, aby sme harmanček nahradili šalviou.

Na šampón z vlastnej dielne budeme potrebovať:

8 polievkových lyžíc sušených harmančekových kvetov, 1 lyžicu sušenej mäty piepornej, 2 polievkové lyžice rozmarínu, 600 ml destilovanej vody, 60 g mydlových vločiek z olivového oleja (Marseillské mydlo), 3 kvapky mätového alebo eukalyptového oleja, 2 polievkové lyžice vodky.

Mohlo by vás zaujímať

Bylinkový parfum z vlastnej dielne

Aj vy máte pocit, že nádhernú vôňu byliniek alebo kvetov by bolo dobré uchovať v parfume s nezameniteľnou arómou? A čo tak „uväzniť “ túto… Čítaj ďaľej

Postup:

Bylinky a vodu dajte do hrnca, rýchlo priveďte do varu a 10 minút povarte. Potom odstavte z ohňa a vodu s lúhujúcimi sa bylinkami nechajte prikryté ešte asi 30 minút. Potom preceďte do inej nádoby, bylinky dobre vytlačte. Do hrnca dajte mydlové vločky, pridajte vývar z byliniek a všetko za stáleho miešania na miernom ohni zohrievajte, kým sa mydlové vločky nerozpustia. potom nechajte vychladnúť. Mätový alebo eukalyptový olej zmiešajte s vodkou a pridajte bylinnú zmes. Hotový šampón nalejte do uzatvárateľných nádob a postavte asi na 3 – 4 dni na teplé miesto.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach