Šatka plná farieb a vôní!

Trendové riešenie na prechodné dni
Pred dverami máme chladnejšie dni, už aj večery a rána sú pomerne studenšie ako v prázdninových mesiacoch. To je dôvod prečo sa dnes budeme venovať módnemu doplnku, ktorý by nemal chýbať žiadnej žene, a to hneď vo viacerých podobách. O čom hovoríme? O šatkách. Príjemne nás zahrejú, keď je to treba, navyše sú skvele osviežia náš outfit a dodajú mu práve ten charakter, ktorý chceme, aby naše oblečenie malo. Či si už zvolíme elegantný, extravagantný alebo romantický štýl, zo šatky sa môžeme tešiť vždy.

Šatka

Pre každý prípad
V dňoch, keď je ešte priteplo na šál, a predsa len už je chvíľami chladno na to, aby sme si nechránili krk, či dekolt, nás potešia šatky z jemnej mäkkej látky. Sú príjemné a poddajné, takže si nás veľmi ľahko získajú. Navyše, ak sa oteplí a nepotrebujeme ich, môžeme ich veľmi ľahko skryť do tašky alebo si z nich spraviť dekoráciu do vrecka.

Farby a vzory
Tohtoročné šatky sú špecifické výraznou farebnosťou, ako aj výraznými vzormi. Sú plné vôní a farieb, pretože zobrazujú predovšetkým kvetinové vzory a vyžarujú atmosféru záhrady. Kvetinové vzory nemusia byť gýčovité ani priveľmi romantické, dizajnéri ich dokážu spracovať v najrôznejších štýloch, takže stačí si vybrať ten svoj. Ruže, sedmokrásky, iné rôznofarebné kytičky, ale aj abstraktné machule, doplnené vtákmi, motýľmi budeme nosiť určite rady. Vlajúca pestrofarebná krása dodá šmrnc každému odevu, špeciálne vynikne na jednoduchých jednofarebných kombináciách oblečeniach, navyše budeme v súlade so stále aktuálnym minimalizmom.

Čím väčšia, tým lepšie
S maličkými šatkami, ktoré sa ledva dajú zaviazať na krk sa rozlúčme. Trendová šatka sa dá rozvinúť do skutočne veľkých rozmerov, pripomínajúcich pareo, či dokonca ešte väčších. Dá sa do nej exoticky zabaliť, prehodiť si ju cez ramená ako plášť alebo stočiť do klasickej šatky okolo krku alebo voľnejšej dekorácie, ktorá ozdobí náš dekolt. Stále módne sú aj takzvané kruhové šatky, ktoré si nemusíte zaväzovať, stačí len navliecť na krk a hotovo.

Šatka

Tip pre extravagantné
Pre dámy, ktoré majú výstrednosť a neobľubujú klasické romantické prvky až tak, máme tip. Sú ním šatky od značky Desigual, ktorá je známa svojou netradičnosťou z hľadiska dizajnu, ale aj strihov. Tieto šatky vám dajú náboj nezvyčajnosti , fantastiky, mágie, a to nielen farbami ale aj modifikáciami vzorov.

Pre mladšie dámy
Slečny a dospievajúce dámy určite ocenia módu potlačených šatiek so vzormi srdiečok, lebiek, hviezdičiek a rôznych iných mladistvých motívov. Zväčša ide dvojfarebné kombinácie, pričom výrazná je len jedna – napríklad sivo červené. Stále sú však módne aj čiernobiele kombinácie, na ktorých špeciálne vyniknú niektoré motívy. Také, ktoré by vo farbe strácali svoj význam a silu. Možno sa budete čudovať, ale aj taký čiernobiely motýľ vyznieva v tomto prevedení úplne inak ako vo farbách.  Horšie alebo lepšie? Podľa osobnosti, príležitosti, oblečenia… Zaujímavé to však rozhodne aj v čiernobielom.

-sz-

Foto: Desigual, Jennyfer, Marks & Spencer,

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach