Šípkový sirup

V jesennom čase je dobré pripraviť si zdravý sirup z čerstvých šípok, ktorý nielenže príjemne chutí a osvieži, ale pomôže aj našej imunite.

Postup:

Ak sme si teda z jesennej prechádzky priniesli krásne sfarbené červené šípky, vložme 500 g šípok ho hrnca, zalejme 1 litrom vody, uveďme do varu a potom ešte 5 minút nechajme na miernom ohni povariť. Hrniec zakryjeme, po piatich minútach odstavíme z ohňa a šípky necháme ešte 15 minút vylúhovať. Potom šípky prepasúrujeme cez jemné sitko a prepasírovanú hmotu pridáme nazad k šípkovému odvaru a prisypeme aj 400 g kryštálového cukru. 

Dobre premiešame a na miernom ohni všetko spolu ešte asi 10 minút prehrejeme a  povaríme. Ešte teplé plníme do čistých fliaš so skrutkovacím uzáverom a skladujeme na chladnom mieste.  Šípkový sirup môžeme riediť vodou, sódou, minerálkou alebo ho pridávať do čaju.

Mohlo by vás zaujímať

Šípkový sirup

V jesennom čase je dobré pripraviť si zdravý sirup z čerstvých šípok, ktorý nielenže príjemne chutí a osvieži, ale pomôže aj našej imunite. Postup: Ak… Čítaj ďaľej

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach