Toto zažijeme len v manželstve!

Čoraz menej ľudí má chuť na sobáš, toto sú dôvody prečo sa oplatí!
Nie každý má pozitívne skúsenosti s manželstvom, mnohí sa ho dokonca dnes obávajú a radšej zotrvávajú vo voľných zväzkoch. Avšak predsa len v týchto pretechnizovaných časoch má aj manželstvo stále svoj význam. Či bude trvať večne alebo len pár pekných rokov, rozhodne za to stojí. Samozrejme, ak si vyberieme vhodného partnera. Pozrime si pár pozitív, ktoré inak ako v manželstve nezažijeme.

* Najlepší na celom dni je návrat domov
Niet lepší pocit ako ten, že nás doma niekto čaká, respektíve čochvíľa príde domov aj on. Spoločne si urobíme pohodlie, porozprávame sa, uvoľníme z pracovných stresov. Samozrejme, aj keď sme sami, je to návrat domov príjemným zážitkom, ale samota môže niekedy liezť pekne na nervy. Nemáme sa s kým porozprávať, ticho v domácnosti je až ohlušujúce.

manželstvo

* Vždy máme niekoho, kto nám kryje chrbát
Manželia sú partnermi nielen v príjemných, ale aj v nepríjemných záležitostiach a ak to správne funguje, vedia jeden druhého nielen podporiť, ale aj ochrániť a kryť, ak je treba. Vzájomná podpora a spoločné tajomstvá vyplývajúce z mnohých spoločne prežitých chvíľ sú hodnotou, ktorú inde tak ľahko nenájdeme.

* Máme stabilného sexuálneho partnera
Čo si budeme navrávať, sex je veľmi dôležitou súčasťou každého zdravého vzťahu. V manželstve máme sexuálneho partnera vždy po ruke, samozrejme, je úplne normálne, že nie vždy máme obaja naraz chuť na milovanie. Viaceré štúdie ukázali, že manželské páry, ktoré sa delia o domáce práce majú kvalitnejší a uspokojivejší sexuálny život, takže aj v spoločných domácich prácach je ukrytých veľa tajomstiev.

* Ľahšie čelíme problémom
Každého v živote čaká nejeden problém. Či už pracovný, finančný, rodinný alebo zdravotný. Akýkoľvek problém sa nám rieši omnoho lepšie, keď sme na to dvaja.

* Nemusíme sa pretvarovať
Pred kamarátkami, známymi alebo priateľmi sa musíme z času na čas pretvarovať. Hrať formu, aj keď nám je zle a vôbec sa necítime na zábavu, usmievať sa a pýtať sa aj na to, čo nás vlastne vôbec nezaujíma. Pri partnerovi máme vlastné súkromie a pretvárka je v hlbšom vzťahu len a len mínusom. Obaja poznáme svoje pozitívne a negatívne stránky a dokážeme ich akceptovať.

* Sme milovaní
Existuje krajší pocit ako byť milovaní a vedieť o tom? V správnom manželstve sa o tom dennodenne presviedčame. Vieme, že náš partner je ten najlepší človek na svete a on si to isté myslí o nás. Vždy nás podporí, keď to potrebujeme, stojí pri nás v chorobe, dodáva nám sebavedomie aj energiu. Tak by to aspoň malo byť, i keď v mnohých manželstvách to tak vôbec nefunguje. Dôležité však je, aby sme sa o kvalitu a vývoj svojho vzťahu starali aj my, a nielen pasívne prijímali fakty a priebeh celého spolužitia

* Máme pravidelnú životosprávu
Slobodní ľudia zväčša nedodržiavajú pravidelnú životosprávu, nestarajú sa o stravu, pravidelný spánok a iné veci, ktoré sú v manželstve samozrejmosťou.  Partneri navzájom dbajú o svoj zdravotný stav a všímajú si zmeny , na ktoré môžu svojho partnera upozorniť.

-sz-

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach