Diamant medzi vitamínmi – Vitamín C + rakytník

Vitamín C + rakytník

Chladné počasie dáva riadne zabrať každému z nás, najmä teraz, keď sa neodvratne blíži zima. Každý deň prichádzame do styku s rôznymi vírusmi a choroboplodnými zárodkami, ktoré sa často nachádzajú najmä v ovzduší. Nemusíme však prepadať panike, pretože dobre fungujúci a silný imunitný systém by nás mal pred nimi spoľahlivo ochrániť. Ten si môžeme zabezpečiť dopĺňaním všetkých potrebných vitamínov, ktoré naša imunita potrebuje k správnemu fungovaniu.

Vitamín C + rakytník

Vitamín C je všeobecne známy ako výborný „dobíjač“ oslabeného imunitného systému a jeho užívanie by se v týchto sychravých mesiacoch malo  stať samozrejmosťou minimálne preventívne. Zaujímavou novinkou, ktorá je však pre toto obdobie ako stvorená, je výživový doplnok Vitamín C + rakytník, ktorý spoločnosť Noventis špeciálne vyvinula. Obsah týchto, pre zdravie veľmi cenných látok, okrem imunitného systému môže podporiť nielen kardiovaskulárny a tráviaci systém, ale má množstvo liečivých účinkov na celý organizmus.

Prečo máme nedostatok vitamínu C?

Je známe, že vitamín C si ľudský organizmus nevie ani vyrobiť, ani si ho skladovať do zásoby. Pre tento vitamín platí v tomto zmysle to, čo pre väčšinu vo vode rozpustných vitamínov, a síce to, že jeho  rezervná kapacita je od 2 – 14 dní. Samozrejme, vieme, že dostatok vitamínu C si zabezpečíme predovšetkým praidelnou konzumáciou surovej zeleniny a ovocia. Nedostatok vitamínu C vzniká najmä preto, že tento fakt o nutnosti konzumácie čerstvého ovocia a zeleniny mnohí z nás neberú dostatočne vážne do úvahy. Následky zvyčajne nenechajú na seba čakať a prejavia sa zníženou imunitou, zvýšenými pocitmi únavy a vyčerpanosti, ale aj častými ochoreniami respiračného systému. Ak máme dlhotrvajúci nedostatok vitamínu C, môže to vyústiť do ochorenia známeho ako skorbut.

Vitamín C + rakytník

Ktoré potraviny sú dobrým zdojom vitamínu C?

K prirodzenému zdroju  vitamínu C patria potraviny rastlinného pôvodu,, čiže zelenina a ovocie. Vitamín C sa v nich nachádza vo forme  kyseliny askorbovej – asi 90 %, zvyšok je vo forme kyseliny dehydroaskorbovej. Najbohatším zdrojom vitamínu C je, pravdaže, surové ovocie a zelenina, avšak medzi jednotlivými druhmu jestvujú aj značné rozdiely v obsahu tohto vitamínu. Skvelým zdrojom vitamínu C je rakytník rešetliakový, citrusové ovocie, ríbezle, šípky, kapusta, kel, rajčiny a ďalšie druhy ovocia a zeleniny – najmä v surovom stave.

Pokiaľ ide o spomínaný rakytník rešetliakový, jeho plody majú skutočne vysoký obsah vitamínu C.  Možno aj preto ho nazývajú citrónovník severu. Obsahuje vraj až desaťkrát viac vitamínu C ako pomaranč! Už jedna jeho oranžová bobuľka pokryje potrebu tohto vitamínu na celý deň.

Z uvedeného teda jednoznačne vyplýva, že doplnok výživy Vitamín C + rakytník,  v ktorom sa vzácne snúbia všetky cenné účinky vitamínu C a rakytníka, by sme jednoznačne mali zaradiť do našej domácej lekárničky, a to nielen v chladnom jesennom a zimnom období.

 

Prečo potrebujeme vitamín C?

? Aby sme si podporili imunitný systém, aby sme mali zdravé cievy

? Aby sa nám tvoril dostatok kolagénu, čo je podmienkou dobrej funkcie väziva, kostí a zubov.

? Aby sme sa dokázali brániť voľným radikálom.

? Aby sme predchádzali únave a vyčerpaniu.

Vitamín C + rakytník Prečo užívať výživový doplnok Vitamín C + rakytník v tabletkách?

Keďže každodenný  zhon a stres môže byť dôvodom toho, že na našom jedálnom lístku sa, najmä v chladnom ročnom období, nevyskytuje ovocie a zelenina s vysokým obsahom vitamínu C v dostatočnom pomere, urobíme veľmi dobre, ak do svojej každodennej preventívnej starostlivosti zaradíme  výživový doplnok Vitamín C + rakytník.

Jedno balenie výživového doplnku Vitamín C + rakytník od spoločnosti Noventis predstavuje 40-dennú kúru pre imunitu a jedna tableta obsahuje dennú odporúčanú dávku vitamínu C. Viac informácií sa dozviete na www.noventis.cz.

 

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach