Krásny a žiarivý úsmev

Zdravý a žiarivý úsmev je azda to najprirodzenejšie, čím môžeme obdariť svojich blízkych, alebo ľudí okolo seba.  Áno, podmanivý úsmev odhaľujúci zdravý a žiarivo biely chrup je silnou devízou, ktorá je „in“ v každom veku. Žiaľ, iba málokto si môže povedať, že má takýto očarujúci a oslnivo biely chrup celkom bez starosti a že pre jeho krásu nemusí nič robiť…

Nie všetky sú ideálne…
Niektoré zuby sú mierne podfarbené do žlta, niektoré dosiva a niektoré sú skôr priesvitné. S pribúdajúcim vekom sa zubná sklovina stenčuje a tmavšia vnútorná časť zuba – dentín – začína presvitať. Okrem toho, stav a vzhľad našich zubov môže do značnej miery ovplyvniť strava – cukor a cukrárenské výrobky spôsobujú zubný kaz, preto by sme si mali po ich konzumácii zuby vždy vyčistiť. Niektoré potraviny zase zubnú sklovinu zafarbujú, takže zuby po niektorých jedlách nemusia vyzerať ideálne. Prvou pomocou býva kvalitná ústa voda, ktorou by sme si mali po konzumácii takýchto jedál zuby a ústnu dutinu vypláchnuť. Napriek tomu, že zubná sklovina je najtvrdším tkanivom v ľudskom tele, každodenným pôsobením baktérií a kyselín, ktorí narúšajú jej minerálnu štruktúru, a tiež hryzením, dochádza k jej opotrebovaniu. Jej látková premena je obmedzená, ale konajú sa v nej chemické premeny, ako demineralizácia a remineralizácia fluoridov.

úsmev

Ako pomáha remineralizácia?
Minerály, ktoré sú obsiahnuté v slinách, hrajú však dôležitú úlohu v remineralizačnom procese, pretože sa dostávajú späť do zubnej skloviny a ak je zaistený prívod fluoridov do zubnej skloviny čistením zubov pastami s vysokým obsahom fluóru, sklovina sa stáva odolnejšou proti pôsobeniu kyselín. Ideálnym riešením, ako príjemne a prirodzene podporiť remineralizáciu zubov, je zubná pasta Lacalut white & repair, u ktorej je remineralizácia podporená prírodnou zložkou hydroxylapatit, pričom táto je zároveň hlavnou stavebnou zložkou zubov.
Ak teda chceme mať pekný a prirodzene biely chrup, najjednoduchším riešením je každodenné postupné bielenie a odstraňovanie nežiaduceho zafarbenia zubov pomocou zubnej pasty Lacalut white & repair. Táto zubná pasta obsahuje šetrné čistiace telieska, ktoré sa pri bežnom čistení zubov postarajú nielen o odstránenie zubného povlaku, ale aj nepekných škvŕn a zubného kameňa, a to bez poškodenia skloviny a použitia peroxidov.

Ako pôsobí zubná pasta Lacalut white & repair:
Čistí
Regeneruje
Chráni

 

Hydroxylapatit sa pri každodennom čistení ukladá a zabudováva do povrchu zubov, čím podporuje regeneráciu vzniknutých pórov, trhliniek, drsností a nerovností. Zubná sklovina sa remineralizuje. Tvorí sa tak nielen ochranná vrstva, ktorá zabraňuje ďalšiemu opotrebovaniu, ale aj otvorené dentínové kanáliky sa uzatvárajú, čím sa môže znížiť citlivosť zubov. Vznikom väzieb fluóru vo forme fluoridov s hydroxylapatitom vzniká fluorapatit, ktorý zvyšuje odolnosť skloviny voči kyslému prostrediu. Vďaka použitiu špeciálnych obsahových látok sa sfarbenie zubov, napríklad od kávy, čaju, červeného vína, či tmavého ovocia, zmierni, prípadne úplne zmizne. Špeciálne čistiace telieska čistia povrch zubov od povlaku a zubného kameňa bez toho, aby poškodzovali zubnú sklovinu.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach