Ako vybrať správnu podprsenku?

    Aktuálne trendy nám to uľahčia!

    Aj vy máte skúsenosti s podprsenkami, ktoré tlačia, omínajú, ťahajú, nesedia, či deformujú prsia? Vraj je to tým, že len minimum žien si vie vybrať správnu podprsenku. Pravdou je, že výber podprsenky často podceňujeme. Ako si teda vybrať tú správnu?

    Ako vybrat spravnu podprsenku

    Kým prídeme na to, aký tvar košíka, veľkosť a obvod hrudníka nám sedia, zatiaľ sa nám proporcie môžu niekoľkokrát zmeniť. A to nehovoríme len o obdobiach, kedy sa nám podarí čo-to pribrať alebo schudnúť – samozrejme, v prvom rade to vidno na prsiach. Veď už počas menštruačného cyklu naše prsia menia objem, nehovoriac o tehotenstve a dojčení… preto dbajme na kvalitný výber podprsenky, priebežné meranie a nechajme si poradiť od odborníkov.

    Ako vyberáme…

    Priznajme sa, zvyčajne najmä podľa vzhľadu, farby, celkového prevedenia, prípadne zapínania. Možno i kvôli tomu, že ide o intímnu záležitosť, skúšanie často vynecháme a vyberáme doslova naslepo. Je jasné, že na holé telo by sa spodná bielizeň skúšať nemala, ale môžeme to vyriešiť napríklad tenkým tielkom či tričkom cez ktoré si podprsenku vyskúšame.

    Čo sa môže stať?

    Nielen to, že nesprávne vybraná podprsenka nám prekáža, je nepohodlná, ťahá, tlačí a podobne, ale má na svedomí veci, ktoré by sme jej možno na prvý pohľad nepripisovali. Za bolesť hlavy, chrbta i strie často môže práve nesprávny výber podprsenky. Keď si plánujeme kúpiť podprsenku, nájdime si na to čas a dajme si poradiť od špeciálne školeného personálu, rovnako si môžeme nechať odmerať svoje prednosti, aby sme vedeli, ktorá podprsenka nám najlepšie sadne. Pri skúšaní je dôležité otestovať, ako podprsenka sedí pri rôznych pohyboch, takže si v kabínke trošku aj zacvičme.

    Ako by sme vyberať mali…

    1. Dbajme o skutočne správnu veľkosť – nestačí, že podprsenka drží na tele a dobre vyzerá. Mala by sadnúť dokonale. Veľkosť pŕs a hrudníka by sme si mali každých 6-12 mesiacov premeriavať. Vplyv na ňu má veľa faktorov: puberta, tehotenstvo, dojčenie, menopauza, zmena hmotnosti, antikoncepcia a rôzne lieky…
    2. Kvalitný materiál – na podprsenke netreba šetriť za každú cenu. Máme ju na svojom tele celý deň, a preto nie je jedno, aké materiály sú použité a ako bola farbená.
    3. Na každú príležitosť iná – na šport si vyberme športovú podprsenku, ktorá je navrhnutá na zvýšený výkon. Nechoďme cvičiť v tej, ktorú nosíme celý deň v práci.
    4. Špecialitky – niekedy potrebujeme podprsenku, ktorá poprsie opticky zväčší, prípadne zmenší. Inokedy podprsenky bez ramienok, či telovej farby. Nekupujme naslepo – i v tomto si radšej nechajme poradiť.

    Nezabudnime dodržiavať pri praní teplotu, ktorá je na podprsenke predpísaná. Vysoké teploty môžu zničiť elasticitu podprsenky, aj jej celkový vzhľad.

    -sz-

    Foto: Marks & Spencer

    Sledujte nás aj na sociálnych sieťach