Žiadne zákazy, len plná chuť

Keď nám niečo zakážu, o to viac na to máme chuť. V prípade, že vám mlieko a mliečne výrobky spôsobujú tráviace ťažkosti, však už stopka nemusí platiť. S Rajo Lakto free výrobkami sa už nemusíte obmedzovať!
laktóza
Čo je intolerancia laktózy?

Intolerancia laktózy je pomerne častý problém, ktorého podstatou je, že náš  organizmus nedokáže stráviť mliečny cukor – laktózu. Na trávenie laktózy je potrebná laktáza – enzým, ktorý ju rozloží na jednoduché cukry. Ak v tenkom čreve nie je dostatok tohto enzýmu alebo nie je dostatočne aktívny, trávenie mliečneho cukru nefunguje ako má. Výsledkom je nepríjemné nadúvanie, bolesti brucha, či hnačky.

Bezlaktózové produkty – vaše telo si ich zamiluje!
V prípade, že patríte ku skupine ľudí s intoleranciou laktózy, nevzdávajte sa mlieka a mliečnych výrobkov. Ich vylúčením z jedálnička by ste sa ochudobnili o dôležitý zdroj vápnika a ďalších významných látok. Jednoduchým riešením je vymeniť ich za bezlaktózové. laktózalaktóza

Čo je iné na tomto mlieku a smotane?

  • Na rozdiel od bežného mlieka a smotany bezlaktózové výrobky už obsahujú aj enzým laktáza, pridaný priamo vo výrobnom procese, ktorý rozloží mliečny cukor na ľahšie stráviteľné cukry.
  • Bezlaktózové produkty sú určené pre všetkých, ktorí  majú zníženú toleranciu laktózy. Obsah laktózy je v týchto produktoch znížený na maximálne 0,01 % hmotnosti.
  • Bezlaktózové výrobky sú vhodné pre členov celej rodiny. Pridaním laktázy majú o čosi sladšiu chuť a môžu mať jemne karamelové sfarbenie. Ostatné energetické hodnoty, minerály a vitamíny ostávajú zachované.

Rajo Lakto free mliekom si môžete vychutnať pohár mlieka bez tráviacich problémov. Vďaka Rajo Lakto free smotane na varenie si teraz môžete dopriať aj bezlaktózové kulinárske umenie. Uvarte si obľúbené lahodné krémové polievky, smotanové omáčky či rôzne zapečené jedlá. Otestujte sa, či máte aj vy problém s intoleranciou laktózy, na www.lakto.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach