Poznáte ženské afrodiziaká?

afrodiziakáTieto potraviny nám pomôžu so sexuálnym vzrušením!
Pomocníci v sexuálnej túžbe – afrodiziaká sú známe už od pradávnych čias. Slúžili najmä mužom, ktorí si prostredníctvom rôznych prírodných látok zlepšovali erekciu, či predlžovali svoj výkon. Avšak keby sme tvrdili, že ženy nemali svoje prostriedky na zlepšenie rozkoše, nemali by sme pravdu. Aj ženy skúšali rôzne prírodné látky, ktoré im umožnili prežívať kvalitnejšie vzrušenie, používali dokonca „vibrátory“ z prírodných materiálov. Poznáte prirodzené afrodiziaká, ktorými si aj dnes môžeme pomôcť?

afrodiziakáSú jablká predsa len jablkami rozkoše?
Jedným z takých najľahšie dostupných podporných potravín pre ženské vzrušenie sú obyčajné jablká. Dávnejšie sa hovorí, že keď budeme jesť jedno jablko denne, pomôže nám to v boji proti bežným ochoreniam. To však ani zďaleka nie je jedinou výhodou jabĺk. Jablká môžu zlepšiť naše sexuálne funkcie, pretože rovnako ako červené víno a čokoláda, obsahujú polyfenoly a antioxidanty, ktoré môžu stimulovať prietok krvi do pohlavných orgánov a pošvy, a tak pomáhať vzrušeniu.

Nápomocný floridzin
Veľmi dôležitou zložkou jabĺk z tohto hľadiska je floridzin, je to fytoestrogén, ktorý je štrukturálne podobný ženskému pohlavnému hormónu estradiolu. Práve tento hormón zohráva veľmi dôležitú pri vaginálnej lubrikácii a celkovej ženskej sexualite. Samozrejme, nemôžeme čakať od jabĺk zázraky a ani očakávať, že keď zjeme denne kilo jabĺk, vyletí náš sexuálny život nad hviezdy.

afrodiziakáČervené víno, ale s mierou!
Viaceré štúdie ukázali, že červené víno pozitívne vplýva na ženskú sexualitu. Zvyšuje túžbu po pohlavnom styku a zároveň zvyšuje aj mieru prirodzenej vaginálnej lubrikácie. Odborníci to pripisujú zvýšenému prietoku krvi po konzumácii červeného vína, ale aj samotnému faktu, že ide o víno červenej farby. Červená je totiž univerzálnou farbou sexuálnej príťažlivosti. Viac ako dva poháriky by kvôli obsahu alkoholu však mohli práve naopak, našu schopnosť vzrušiť sa ubiť. Takže opatrne a striedmo! Najoptimálnejší vplyv červeného vínka dosiahneme, ak ho budeme piť spolu s večerou, alebo krátko po nej.

afrodiziakáAké sú ďalšie potravinové afrodiziaká, ktoré môžu naštartovať našu vášeň?
Ustrice – majú vysoký obsah zinku, ktorý zvyšuje libido. Labužníci odporúčajú konzumovať surové ustrice s pohárom vychladeného šampanského. Mnohí  z nás však nemajú žalúdky na podobnú pochúťku.

afrodiziakáŠpargľa – jej afrodiziakálne účinky poznali už v 17. Storočí, ak nie omnoho skôr. Funguje u mužov i u žien, je ľahko stráviteľná, plná vitamínov a pokrmom dodáva sviežosť.

afrodiziakáMandle – v staroveku boli považované za symbol plodnosti. Údajne už len samotná ich vôňa vybičuje vášeň, ale ich pridanie do akéhokoľvek pokrmu to ešte zdupľuje.

afrodiziakáAvokádo – za afrodiziakum bolo považované od mayských čias, Mayovia ho používali na zlepšenie svojich sexuálnych zážitkov. Navyše, ide o skvelé a zdravé jedlo.

 

afrodiziakáFigy – sú jedným z najstarších zaznamenaných druhov ovocia a v celej histórii boli veľmi cenené. V staroveku ich Gréci spájali s láskou a plodnosťou. Mäkké a sladké figy sú skutočnou ovocnou pochúťkou.

 

-sz-

 

 

 

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach