Užitočná francovka

Verili by ste, že taká celkom obyčajná francovka, ktorou si naše staré mamy bežne natierali nohy, keď ich mali unavené, alebo si ju kvapkali na kocku cukru pri žalúdočných problémoch, má veľmi široké uplatnenie v domácnosti? Len si prečítajte, kde všade vám môže pomôcť:

francovka

Zamŕzajú vám okná?

Ak ich umyjete roztokom z pol šálky francovky a jedného litra vody, okenné sklá nebudú zamŕzať. Po umytí treba okná ešte vyleštiť.

Čisté žalúzie

Žalúzie veľmi rýchlo zbavíme prachu, ak tenkú handričku najprv namočíme do francovky a potom ňou obalíme klasickú kuchynskú  stierku, alebo obracačku. Takýmto upraveným „nástrojom“ žalúzie veľmi rýchlo zbavíme prachu.

francovka

Tesné topánky?

Občas sa stane, že u topánok, ktoré vám v obchode sadli ako uliate, zrazu jedna doma začne tlačiť. Čo robiť? Ak usúdite, že topánky nechcete ísť vymeniť za iné a že topánka by mohla povoliť, skúste si pomôcť francovkou: malým kúskom vaty naneste na miesto, kde topánka tlačí, trochu francovky. Potom si topánky obujte, trochu sa v nich poprechádzajte a možno už o chvíľu zistíte, že mierne povolili a že už netlačia.

Čistý golier na košeli

Zašpinený golier na košeli či blúzke – to veru nie je nič préíjemné! Aby ste predišli jeho neustálemu špineniu, potrite si ho pred oblečením trochou francovky.

Atrament na oblečení

Atramentové škvrny z oblečenia odstránime tak, že zašpinené miesto na niekoľko minút namočíme do framcovky a potom normálne vyperieme.

Mohlo by vás zaujímať

Balzam na pery z nechtíka

Aby sme mali hebké a šťavnaté pery, mali by sme sa o ne dobre starať. Ako? Napríklad tak, že im doprajeme jemnú a šetrnú starostlivosť,… Čítaj ďaľej

Uchytaný telefón

Ak máte uchytaný telefón, rýchlo a prakticky ho vyčistíte handričkou, na ktorú ste nakvapkali trochu francovky – telefón bude nielen pekný, čistý, ale ho takto aj vydezinfikujeme.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach