Ako vybrať detský kočík ?

Detský kočík a jeho správny výber je veľkou výzvou pre každú mamičku. V tomto prípade je jedno, či vyberá detský kočík pre prvé dieťa, alebo už má s týmto výberom určité skúsenosti. Pretože moderné trendy sa stále posúvajú dopredu, a to čo bolo najmodernejšie a považované za luxusný kočík pred určitým obdobím, môže byť v dnešnej dobe už zastarané, nemoderné alebo dokonca aj považované za nebezpečné.

detský kočíkStačí si uvedomiť, ako sa vývoj posunul za posledných päť rokov. Moderné trendy a využívanie moderných materiálov sa jednoznačne posunulo dopredu, rovnako sa to deje aj pri kočíkoch. Stačí sa pozrieť na vývoj trendov u overeného výrobcu Peg Pérego, ako sa jeho ponuka za posledné roky zmenila a aktualizovala práve v dôsledku využívania moderných materiálov a skúseností užívateľov, teda mamičiek.

Detský kočík musí byť hlavne praktický
Túto informáciu potvrdí jednoznačne každá mamička, ktorá už mala akúkoľvek negatívnu skúsenosť. Praktickosť je pri kočíku jednoznačne prvoradá vlastnosť. Ku praktickým vlastnostiam nielen luxusných kočíkov by jednoznačne malo byť zabezpečené dokonalé pohodlie a bezpečnosť dieťatka a dostatok priestoru na potrebné veci.

Práve dostatok priestoru, či už na jedlo, čisté plienky, hygienické potreby a ďalšie nevyhnutnosti zväčša pojme taška na detskom kočíku. Dostatočný priestor by mal byť však aj pod vaničkou, alebo presnejšie na podvozku, kde je priestor na ďalšie nevyhnutnosti, ale napríklad aj menší nákup.

Pri podvozku a kolesách kočíka je rovnako nevyhnutné myslieť na praktickosť. Treba si uvedomiť, kde sa bude mamička najčastejšie pohybovať a tomu prispôsobiť aj veľkosť kolies a spôsob ich natáčania, ako aj materiál. Je predsa zbytočné investovať do veľkých nafukovacích kolies, ak sa najviac budete pohybovať v meste a po nákupných centrách.

Skladnosť a variabilita detského kočíka
Práve skladnosť detského kočíka je v dnešnej dobe dôležitejšia a výrobcovia jej dávajú čoraz väčšiu prioritu. Dôvod je jednoduchý, ľudia sa oveľa viac presúvajú autami a práve preto musia kočík často skladať do batožinového priestoru auta. Práve pre tieto dôvody sa aj kombinované kočíky doplnili o jeden dôležitý element.

V súčasnosti totiž kombinovaný kočík neznamená iba možnú zmenu zo športového kočíka na hlboký, ale zvyčajne už priamo obsahuje aj detskú autosedačku pre novorodenca, takzvané vajíčko. Ako napríklad v ponuke kočíkov Peg Pérego. Práve táto kombinácia umožňuje výhodné ušetrenie financií pri kúpe samostatnej sedačky a zároveň je aj pohodlnejšie, keďže odpadá nutnosť dieťa premiestňovať z kočíka do auta.

Tu sme sa snažil priblížiť iba základné informácie na základe, ktorých vyberať detský kočík. Je to určite jeden z plánovaných krokov počas materstva každej ženy a aj preto sa naň treba dobre pripraviť. Pretože nie je nutné vždy vybrať iba luxusný kočík, často sa dá nájsť ponuka praktického kočíka, ktorý je síce luxusný, ale vďaka kombinovanej konštrukcii je v celkových nákladoch úspornejší. Teda nakoniec aj pri detskom kočíku ušetríte.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach