Mille Feuille, dezert z lístkového cesta

Doba prípravy 50 minútNáročnosť

Ďalší dezert, ktorý má pôvod vo Francúzsku. Základnou ingredienciou je lístkové cesto prekladané krémom s rôznymi prísadami. Najčastejšie je to vanilkový krém. Recept pripravil cukrár Josef Vích, ktorý má najradšej pistáciový s jahodami.

Suroviny na Mille Feuille:

Korpus: lístkové cesto

Na krém: 1 pistáciový puding, 200 g krupicového cukru, 500 ml mlieka, 500 ml smotany, 250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera maslová príchuť, 50 g nepražených pistácií

Mille Feuille

Postup:

Lístkové cesto vyvaľkajte na múčkovom cukre na tenký plát, ktorý upečte na 180 °C vo vyhriatej rúre cca 30 minút. Plát musíte piecť zaťažený ďalším plechom, aby cesto nenaskočilo. Upečený plát rozkrojte na 3 rovnako veľké pásy.

Na krém: Mlieko priveďte k varu a pridajte puding rozmiešaný v troche studenej vody. Varte asi 10 minút, potom pridajte cukor. Ešte mierne prevarte a odstavte z ohňa. Hotový puding nechajte v izbovej teplote vychladnúť a zašľahajte tuk Hera maslová príchuť a nasekané pistácie.

Hotovým krémom spojte jednotlivé pláty lístkového cesta a dajte dobre vychladiť. Potom nakrájajte na jednotlivé porcie a dozdobte napríklad jahodou.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach