SPÄŤ
Múčne jedlá

Americké lievance

Od: Pavol Cvengroš
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...Loading...

Suroviny:
300ml mlieka, 2 vajcia, 1 prášok do pečiva, cca 6 lyžíc hladkej múky, 2 lyžice hnedého (trstinového) cukru, štipka soli, olej na smaženie, javorový sirup, čučoriedky

Postup:
Ako prvé si oddelíme žĺtky od bielkov. Mlieko, žĺtka, prášok do pečiva, múku, cukor a štipku soli spracujte na husté cesto. V miske si vyšľaháme bielka do mierne tuhého stavu. Sneh jemne zapracujeme do už hotového cesta. Na panvici rozpáľte malé množstvo oleja a smažte postupne malé placky, kým lievance nezačnú pevnieť a zlatnúť. V tomto momente nasypte na neopraženú stranu niektorú zvolenú príchuť – napr. pár kúskov ovocia. Lievanec obrátime a necháme zapiecť do zlata. Podávajú sa jednoducho, iba obliate sirupom a prípadne s trochou masla alebo šľahačky.

Tip:
Lievance stokrát inak. Servírovať môžete s čímkoľvek, čo máte radi – s čučoriedkami, marmeládou, nutellou, ovsenými vločkami či zmrzlinou.

Váš názor

Ak chcete pridávať komentáre musíte sa prihlásiť.

womangalérie VŠETKY