SPÄŤ
Polievky

Kelová polievka s klobásou

Od: Pavol Cvengroš 3.3.2008
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Buďte prvá a ohodnoďte článok
Loading...Loading...

Energetická hodnota jednej porcie: 140 kcal (574 kJ), 10 g bielkovín, 17 g sacharidov, 3 g tukov, 0 g nasýtených tukov, 10 mg cholesterolu, 3 g vlákniny, 404 mg sodíka

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Suroviny ( rozpočet na 6 porcií):
1 lyžica rastlinného oleja, 250 g nízkotučnej klobásy, pokrájanej na kúsky, 1 stredne veľká cibuľa, pokrájaná nahrubo, 4 pretlačené strúčiky cesnaku, 2 konzervy (asi po 420 g) nízkotučného hovädzieho vývaru, 1/2 stredne veľkej hlávky kučeravého kelu, pokrájaného nahrubo (asi 41/2 šálky), 2 stredne veľké ružové zemiaky, neošúpané, umyté a pokrájané na kocky, 2 stredne veľké mrkvy, očistené a pokrájané na kúsky, 1 1/4 šálky vody, 1 bobkový list, 1 stredne veľká cvikla, ošúpaná a pokrájaná na kocky, 1 lyžica červeného vínneho octu, 3 lyžice nadrobno pokrájaného kôpru

Postup:
Vo veľkom kastróle na stredne silnom ohni rozohrejeme olej a pridáme klobásu. Opekáme ju asi 5 minút dohneda, potom pridáme cibuľu a cesnak. Pražíme ešte 5 minút, kým nie sú mäkké. Prilejeme vývar a vodu, pridáme kel, zemiaky, mrkvu, cviklu, kôpor a bobkový list. Prikryjeme a varíme na slabom ohni 45 minút, kým zelenina nie je veľmi mäkká. Primiešame vínny ocot, vyberieme bobkový list a podávame.

Pridajte svoj názor, postreh, radu.

Ak chcete pridávať komentáre, musíte sa prihlásiť.

Svoj názor môžete vyjadriť aj prostredníctvom svojho facebookového profilu. V prípade, že chcete, aby sa váš komentár zobrazil aj na vašom facebookovom profile, označte si možnosť „Pridať tiež na Facebook“.

womangalérie VŠETKY