SPÄŤ
Torty

Marcipánový zajac

Od: Pavol Cvengroš
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...Loading...

Suroviny:
Na tortu:
250 g rastlinnej tukovej nátierky Hera, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 340 g polohrubej múky, 10 g prášku do pečiva , šťava z jedného citróna, 3 polievkové lyžice džemu
Dekorácie:
600 g marcipánu, 150 g kryštálového cukru, 1 lyžička kakaa, farebné cukrárske dekorácie

Postup:
Oddeľte žĺtky od bielkov. Zmäknutý tuk Hera spojte s cukrom. Zmiešajte múku s práškom do pečiva. Do tuku s cukrom najskôr pridajte žĺtky, potom polovicu múky. Potom do cesta pridajte citrónovú šťavu a zvyšok múky. Cesto premiešajte mixérom. Vyšľahajte sneh a opatrne ho vmiešajte do masy. Cesto nalejte do vymastenej a vysypanej tortovej formy s priemerom 24 cm. Pečte asi 40 minút pri  180° C. Vychladnutú tortu rozkrojte do tvaru zajačika. Z okrajov vyrežte zajačie uši. Pre ľahšie vykrajovanie si môžete pripraviť šablónu z papiera na pečenie. Na tortu položte marcipán vyvaľkaný na niekoľko milimetrov. S marcipánom sa vám bude ľahšie manipulovať, keď ho budete pripravovať na papieri na pečenie posypanom práškovým cukrom. Zvyšky marcipánu zmiešajte s kakaom, čajovou lyžičkou cukru a trochou horúcej vody. Vyvaľkajte tenké valčeky a zdobte s nimi povrch zajačej hlavy a golierik. Oči a nos môžete vytvoriť cukrárskou posýpkou alebo bonbónmi.

Váš názor

Ak chcete pridávať komentáre musíte sa prihlásiť.

womangalérie VŠETKY