Smotanový jahodový dezert

Doba prípravy 60 minútNáročnosť

Suroviny na smotanový jahodový dezert:

Cesto: 125 g masla, 75 g práškového cukru, 3 vajcia, 5 lyžíc mlieka, 150 g polohrubej múky, 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva.

Plnka: 500 g jahôd, 500 ml kyslej smotany, 7 g bielej želatíny, 250 ml smotany na šľahanie, 2 balíčky vanilkového cukru.

Postup:

Zmäknuté  maslo s cukrom vyšľaháme dopenista. Postupne pridávame žĺtky, mlieko, múku zmiešanú s práškom do pečiva a tuhý sneh z bielkov. Cesto vylejeme na menší plech, vyložený papierom na pečenie. V predhriatej rúre na 180° C upečieme doružova. Polovicu šľahačkovej smotany vyšľaháme a zmiešame  s rozhabarkovanou kyslou smotanou, cukrom a vanilkovým cukrom.

Mohlo by vás zaujímať

Jahodový cheesecake

50 minútRýchly nepečený cheesecake s lahodnou jahodovou náplňou a tortovým červeným želé. Suroviny na jahodový cheesecake (vystačí na: asi 12 porcií): Na korpus: 200 g kakaových sušienok… Čítaj ďaľej

Želatínu necháme v studenej vode napučať, zohrejeme (nevaríme!) a  mierne vychladenú  primiešame do smotanového krému. Keď začne hustnúť, pridáme na kúsky pokrájané jahody. Upečené vychladnuté cesto  vodorovne prerežme na polovicu, na jeden plát natrieme jahodový krém a prikryjeme druhým plátom. Necháme v chlade stuhnúť. Pred podávaním nakrájame na kocky a každú ozdobíme šľahačkou a jahodami.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach