Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Doba prípravy 70 minútEnergia: 109 kcal.Náročnosť

Chuťový zážitok stredomorské pečivo s mletým mäsom.

Suroviny na stredomorské pečivo s mletým mäsom:

Cesto: 350 g hladkej múky, 1 balíček sušeného droždia, 1 zarovnaná KL soli, 200 ml vlažnej vody, 2 PL oleja

Na náplň: 1 PL oleja, 1 malá červená cibuľa, 350 g mletého mäsa, 2 strúčiky cesnaku, 1 menšia červená paprika, 1 zarovnaná PL rozmarínu, 1 zarovnaná KL mletej sladkej papriky, 1 zarovnaná KL soli, ½ KL čierneho korenia, 100 g krémového kozieho syra

Dip: 200 g kyslej smotany,  1 strúčik cesnaku, štipka soli, štipka korenia

Ešte potrebujeme: 2 plechy na pečenie (30 x 40 cm)

Stredomorské pečivo s mletým mäsom

Postup:

Na prípravu cesta v mise zmiešame múku s droždím a soľou. Pridáme vodu a olej a ručne vypracujeme dohladka. Cesto zaprášime múkou, prikryjeme utierkou a necháme asi 45 minút na teplom mieste kysnúť. Na prípravu náplne na panvici s olejom orestujeme najemno nakrájanú cibuľu. Pridáme mäso, pretlačený cesnak a na kocky nakrájanú červenú papriku. Ochutíme rozmarínom, paprikou, soľou a čiernym korením a asi 5 minút restujeme. Zmes odstavíme, vmiešame kozí syr a necháme vychladnúť. Do vykysnutého cesta ručne zapracujeme náplň. Z cesta vytvarujeme placky, ktoré nanesieme na plech vyložený papierom na pečenie. Vložíme do predhriatej rúry a pečieme. Na prípravu dipu v mise zmiešame kyslú smotanu s pretlačeným cesnakom, soľou a čiernym korením. Pečivo možno podávať teplé aj studené. Podávame s dipom.

  • Elektrická rúra: 180 °C
  • Teplovzdušná rúra: 160 °C
  • Plynová rúra: stupeň 3
  • Doba pečenia: asi 25 minút
  • Doba prípravy: asi 45 minút
  • Vystačí na: asi 25 kusov

Tipy:

Pre výraznejšiu chuť môžeme pečivo posypať 5 minút před dopečením syrom. Dip možno pripraviť s bylinkami alebo s čili.  Pečivo možno pripraviť s akýmkoľvek druhom mletého mäsa.

Nutričné hodnoty:

na porciu / kusna 100 g / ml
Energia456 kJ / 109 kcal913 kJ / 218 kcal
Tuky5,32 g10,65 g
Sacharidy10,74 g21,48 g
Bielkoviny4,49 g8,99 g

www.o

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach