SPÄŤ
Zaváraniny

Ríbezľový sirup

Od: Pavol Cvengroš
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...Loading...

Suroviny:
1 kg ríbezlí, 1 kg kryštálového cukru, 2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej

Postup:
Ríbezle rozmixujeme a necháme cez plienku prekvapkať do hrnca s dvojitým dnom. Vmiešame do prekvapkaného cukor a kyselinu citrónovú. Necháme cukor rozpustiť. Varíme asi 10 minút. Ešte horúce vlievame do dobre umytých sklenených fliaš. Uzavrieme. Skladujeme v tmavšej miestnosti.

Odporúčam riediť 1 : 8. Sirup je vhodný aj na prípravu miešaných nápojov.

Silvia Bodláková

Pridajte svoj názor, postreh, radu.

Ak chcete pridávať komentáre, musíte sa prihlásiť.

Svoj názor môžete vyjadriť aj prostredníctvom svojho facebookového profilu. V prípade, že chcete, aby sa váš komentár zobrazil aj na vašom facebookovom profile, označte si možnosť „Pridať tiež na Facebook“.

womangalérie VŠETKY