SPÄŤ
Zaváraniny

Ríbezľový sirup

Od: Pavol Cvengroš
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...Loading...

Suroviny:
1 kg ríbezlí, 1 kg kryštálového cukru, 2 čajové lyžičky kyseliny citrónovej

Postup:
Ríbezle rozmixujeme a necháme cez plienku prekvapkať do hrnca s dvojitým dnom. Vmiešame do prekvapkaného cukor a kyselinu citrónovú. Necháme cukor rozpustiť. Varíme asi 10 minút. Ešte horúce vlievame do dobre umytých sklenených fliaš. Uzavrieme. Skladujeme v tmavšej miestnosti.

Odporúčam riediť 1 : 8. Sirup je vhodný aj na prípravu miešaných nápojov.

Silvia Bodláková

Váš názor

Ak chcete pridávať komentáre musíte sa prihlásiť.

womangalérie VŠETKY