Dnes je štvrtok, 28. marca 2024, sviatok má Soňa

Dezerty

Veľkonočný veniec s mandľami

Suroviny na veľkonočný veniec: 40 g droždia, ¼ l mlieka, 75 g cukru, 600 g polohrubej múky, 150 g roztopenej Hery, 1 vajce, Hera na vymastenie plechu, žĺtok, 30 g kryštálového cukru, 20 g mandlí...

Veľkonočný bochník s hrozienkami a mandľami

Mazanec je tradičný veľkonočný bochník, ktorý by rozhodne nemal chýbať na sviatočnom stole. Jeho história siaha až do 15. storočia. Mazanec sa pripravoval vždy na bielu sobotu, aby mohol byť v kostole na boží hod...

Ovocné košíčky

Ovocné košíčky sú jednoduchý a pritom oku lahodiaci osviežujúci dezert. Náplň, či zdobenie môžete obmieňať podľa vlastnej fantázie. Suroviny na ovocné košíčky Cesto: 200 g masla, 300 g polohrubej múky, 100 g Korunného cukru krupicového,...

Jarní zajačikovia

Jarní zajačikovia - suroviny ( rozpočet na cca 12 kúskov ): Cesto: 85 g rastlinnej tukovej nátierky Hera, 98 g kryštálového cukru, 2 veľké alebo 3 menšie vajcia, 145 g hladkej múky, 1 ČL kypriaci...
Baranček na Veľkú noc

Baranček na Veľkú noc

Tradičný baranček na Veľkú noc by nemal chýbať na žiadnom veľkonočnom stole. Samotný baranček je symbolom veľkonočných sviatkov. Náš koláčik poslúži nielen ako dekorácia, ale aj ako koláčik ku káve. Vyskúšajte :-) Baranček na Veľkú...
Napoleonove klobúky

Napoleonove klobúky

Suroviny na napoleonove klobúky ( rozpočet na 40 kusov ): Náplň: 100 g mletých vlašských alebo lieskových orechov, 2 zarovnané PL krupicového cukru, 1/2 KL Rumovej arómy, 1 balíček škoricového cukru, 1 bielok, 1 PL...

Veľkonoční zajačikovia

Veľkonoční zajačikovia - suroviny: Prísady na cesto: 450 ml hladkej múky, 1 droždie, 70 g krupicového cukru, 1 vanilínový cukor, štipka soli, 60 g roztopeného masla, 1 vajce, nastrúhaná kôra z 1 citrónu, 250 ml...

Veľkonočný bochník a veniec

Tradičný veľkonočný bochník by rozhodne nemal chýbať na sviatočnom stole. Jeho história siaha až do 15. storočia. Bochník sa pripravoval vždy na bielu sobotu, aby mohol byť v kostole na boží hod veľkonočne posvätený. Podobne ako vianočka sa...
Marcipánový zajac

Marcipánový zajac

Marcipánový zajac - suroviny: Na tortu: 250 g Hery, 200 g kryštálového cukru, 4 vajcia, 340 g polohrubej múky, 10 g prášku do pečiva , šťava z jedného citróna, 3 polievkové lyžice džemu Dekorácie: 600...
22. jún

Sladká motýlia torta

Sladká motýlia torta - suroviny: Cesto: 4 vajcia, 150 g cukru, 1 balíček vanilínového cukru, 100 g hladkej múky, 2 zarovnané KL kypriaceho prášku do pečiva, 50 g Gu stinu jemného kukuričného škrobu, 20 g...