Chcete mať zdravé, krásne dlhé vlasy? Toto radia experti!

Prečo krásné dlhé vlasy niektorých žien vyzerajú podstatne krajšie ako u iných? Nie je to všetko genetikou! Vlasy potrebujú dobrú výživu a starostlivosť. Toto sú rady expertov:

krásne dlhé vlasy

Kvalitná strava – najlepší priateľ vlasov

Proteíny ako základ

Zdravé vlasy začínajú zvnútra von. Vypadávanie vlasov, slabé a lámavé vlasy, strata lesku či rozštiepené končeky často znamenajú vnútorný problém. Krehkosť vlasov má často na svedomí nedostatočná výživa, chudobná strava. Základom v strave by mali byť proteíny – z nich sa tvorí keratín, nevyhnutný pre zdravie a krásu vlasov. Doprajme si ľanové semiačka, strukoviny, quinou, chudé mäso a ryby a budeme mať krásne dlhé vlasy.

Omega-3 a vitamín E

Nemenej dôležitý je dostatok omega-3 mastných kyselín v strave. Zvyšujú pružnosť a lesk vlasov. Okrem tučných rýb ich nájdeme v avokáde, chia semiačkach, vlašských orechoch, olivovom oleji. jedným z najdôležitejších vitamínov pre udržiavanie krásnych vlasov a na podporu ich rastu je vitamín E. Jeho dobrými zdrojmi sú slnečnicové semiačka, mandle, zelená zelenina, avokádo.

Dôležité minerály

Vypadávanie vlasov môže znamenať nedostatok zinku. Do stravy zaraďme obilniny a tekvicové semiačka. Dôležitou zložkou pre krásu vlasov je tiež síra.

Škodiť môže aj šampón

Je to síce paradoxné, ale mnohé šampóny obsahujú zložky, ktoré v konečnom dôsledku vlasom škodia. Preto je dôležité pozorne čítať štítky. Vyhnúť sa treba prípravkom, ktoré obsahujú akékoľvek deriváty laurylalkoholu, myrethsulfátu a parabénov, ktoré môžu poškodiť vlasy. Naopak, voľte prípravky s obsahom prírodných látok: čajovník, rozmarín, aloe vera.

Kokosový a rozmarínový olej ako pomocník

Suché a jemné vlasy môžeme úspešne ozdraviť a skrášliť pravidelným používaním kokosového oleja namiesto chemického balzamu – treba ho aplikovať najmä na končeky vlasov. Pomáha aj pri rozdvojovaní končekov. Rozmarínový esenciálny olej je zase vhodný na boj proti riedkym vlasom.

Obmedzme pôsobenie tepla

Myslime na to, že kráse a zdraviu vlasov škodí aj priveľká teplota. Žehlenie, kulmovanie, ale aj fénovanie pri vysokých teplotách vlasy vysúša a ničí. 

Tip redakcie aby ste mali krásne dlhé vlasy:

Sušič vlasov 5336PE  BABYLISS

Babyliss predstavuje sušič vlasov v exkluzívnom Rose Gold prevedení so zlatými prvkami. Tento sušič disponuje profesionálnym motorom s dlhou životnosťou, pri sušení si môžete vybrať až z 3 teplôt a 2 rýchlostí. Pre záverečnú fixáciu účesu je možné zvoliť si studený vzduch a funkcia ionizácia dodá vašim vlasom zdravý lesk.

Žehlička na vlasy 2598PE  BABYLISS

Do kolekcie Rose Gold taktiež patrí žehlička na vlasy, ktorá vyniká ultrarýchlym nahriatím na teplotu 230 °C. Teplota sa dá upraviť pomocou troch úrovní, a to na 180 °C, 200 °C a 235 °C. Horná plávajúca doštička uľahčuje sklz, čím zabraňuje poškodeniu vlasov.

Loknovacia kulma 2663PE  BABYLISS

Poslednou z kolekcie je automatická loknovacia kulma s bezuhlíkovým digitálnym motorom a keramickým povrchom. Táto kulma disponuje profesionálnym zahrievacím prvkom pre okamžité zahriatie a prepínačom teplôt s 2 teplotnými stupňami, vďaka ktorému je možné si zvoliť vhodné nastavenie pre vaše vlasy.

www.fastplus.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach