Ak máte radi jemné domáce syry, skúste pripraviť skvelú pochúťku podľa tohto receptu – hoci aj na víkend:
Suroviny na čerstvý domáci syr:
500 g bieleho jogurtu, 100 g kyslej pochúťkovej smotany, 80 ml smotany na šľahanie
Postup:
V miske zmiešame jogurt s kyslou smotanou i šľahačkou. Ak máme radi slanšie syry, môžeme aj zľahka osoliť a pridať nasekané čerstvé bylinky. Potom premiestnime do sitka, do ktorého sme vložili plátenko a necháme odkvapkávať do druhého dňa. Hotový domáci syr (to, čo nám ostane v sitku), uskladníme v chladničke.
Ak chceme, aby syr mal výraznejšiu chuť, môžeme doňho pred konzumáciou primiešať cibuľku alebo cesnak nasekaný nadrobno a ochutíme morskou soľou. Iný variant: Čerstvý domáci syr môžeme premiešať s mletou červenou paprikou a pridáme aj trochu čerstvej zeleninovej papriky, ktorú sme posekali nadrobno.