SPÄŤ
Bio štýl

Neodolateľný pomarančový puding s piškótami

Od: Jana Vančová 4.1.2018
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Ohlásila sa vám návšteva a neviete, čo jej ponúknuť, aby to nebolo také bežné a „okukané“? Nie, nemusíte vypekať, ani bežať do cukrárne – skúste ponúknuť skvelý pomarančový puding. Nie však hocijaký, ale taký, ktorý skutočne vonia i chutí po pomarančoch!

Suroviny:

400 ml mlieka, 9 mierne kopcovitých polievkových lyžíc detskej krupice, 3 mierne kopcovité polievkové lyžice práškového cukru, 3 polievkové lyžice sušenej pomarančovej kôry, 3 polievkové lyžice pomarančovej šťavy.

pomarančový puding

Postup:

Do mlieka vmiešame detskú krupicu, cukor a pomarančovú kôru. Necháme postáť asi pol hodiny a občas premiešame. Krupica v mlieku naberie objem. Na miernom plameni za stáleho miešania varíme do požadovanej hustoty. Odstavíme a vmiešame pomarančovú šťavu.

Puding nalejeme do studenou vodou vypláchnutých sklenených misiek a podávame s kúskami pomaranča s piškótami. Ak chceme zmenu, môžeme piškóty aj vložiť do misiek a zaliať pudingom, alebo môžeme puding zaliať do formičiek a po vychladnutí vyklopiť na tanierik a ozdobiť ovocím.

Náš tip:

Ak chcete, aby puding s piškótami chutil ešte lepšie, použite Špaldové piškóty bio celozrnné od českej rodinnej firmy Biopekárna Zemanka, ktoré na náš trh dodáva firma Anserini. Neobsahujú palmový tuk ani mlieko. Špaldové piškóty bio celozrnné sú certifikované ako bio produkt. Sú upečené podľa tradičnej receptúry a na ich prípravu sú použíté veľmi kvalitné suroviny: bio vajcia z ekofariem, prírodný trstinový cukor a namiesto rafinovanej bielej pšeničnej múky výhradne celozrnná múka špaldová. Či už ich použijete do dezertov, alebo si na nich pochutnáte len tak, z vrecúška, nielenže vás poteší ich skvelá chuť, ale urobíte veľa aj pre svoje zdravie.

womangalérie VŠETKY