Horúce čajové trendy

Viete o tom, že momentálne sú najhorúcejším americkým hitom čajové párty?

Mimochodom, čaj o piatej nie je žiadnou novinkou a v lepších rodinách čaro tejto tradície poznali už naše staré mamy. Okrem toho, čo môže počas chladných jesenných dní padnúť lepšie než šálka lahodného, horúceho čaju? Vráťme sa však k čajovému trendu, ktorý momentálne očaril Američanky: Ide o novodobé hobby vymýšľať a miešať si vlastné čaje, pozvať si priateľky a spoločne si čaj vychutnávať a príjemne sa pobaviť.

Ako na to?

Ideálnym základom je čierny čaj, pretože má silnú a výraznú chuť. Hodí sa aj Rooibos alebo zelený čaj. Biely čaj nie je na tento účel veľmi vhodný, pretože prísady, ktoré k nemu primiešame, ľahko prekryjú jeho chuť. Zásadou je, že čajovú zmes vytvárame vždy zo štyroch prímesí, pričom základom je vždy čierny čaj, Rooibos alebo zelený čaj. K nemu vyberáme vhodné prísady – napríklad aromatické bylinky, ako levanduľa či citrónová tráva, hrozienka, brusnice alebo iné sušené ovocie, vhodný je aj kakaový prášok, škorica, kokosové hoblinky, orechy alebo sušené kvety.  Vytvorme si teda vlastnú čajovú zmes podľa uváženia a ak nám chutí, pozvime svoje priateľky a priateľov na čajovú párty a dajme im ochutnať čajík z vlastnej produkcie. Ak vás miešanie čajov začne baviť, založte si na tento účel zošit, kam si budete zapisovať svoje receptúry a postrehy.

A aby ste sa na začiatku vedeli rýchlo zorientovať, prikladáme jeden recept na inšpiráciu, ako asi mán vyzerať pomer jednotlivých prísad v čaji.  Veríme, že sa vám čajové trendy a jesenné čajovanie zapáči!

Červený čaj s brusnicami

Na 5 šálok potrebujeme:

50 g čaju Rooibos (alebo 5 – 6 vrecúšok tohto čaju). Ak nemáte Rooibos, môže byť aj čierny čaj.

Postup:

Čaj vložíme do kanvice a pridáme 2 čajové lyžičky sušených brusníc, 2 čajové lyžičky ružových lupienkov a pol čajovej lyžičky zomletej škorice. Všetko spolu dobre premiešame a zalejeme vriacou vodou. Zakryjeme a necháme 5 – 8 minút vylúhovať. Potom scedíme, osladíme podľa chuti a vychutnávame…

Save

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach