Sedliacke fašírky

Doba prípravy 25 minútNáročnosť

Fašírky sú v každej domácnosti obľúbeným jedlom, ktoré sa z času na čas vracia na naše stoly. Sú jedným z najchutnejších riešení rýchleho obeda či večere. Ale pri ich príprave sa nemusíte obmedzovať iba na čisto mäsový základ. K mletému mäsu môžete pokojne primiešať aj rôzne iné ingrediencie. My sme na naše sedliacke fašírky pridali papriku, paradajky, špenát a syr. Fantázii sa medze nekladú. Nebojte sa experimentovať a pokojne si pripravte aj fašírky podľa seba.

Suroviny na sedliacke fašírky:

1 žemľa z predošlého dňa, 1 cibuľa, 500 g mletého mäsa, 1 vajce, soľ, mleté čierne korenie, 1 žltá paprika, 1 zelená paprika, 1 paradajka, 50 g mrazeného špenátu, 50 g tvrdého syra, 30 g masla, olej

Sedliacke fašírky

Postup:

Špenát necháme rozmraziť, žemľu zalejeme vodou, necháme zmäknúť a vyžmýkame, cibuľu očistíme a nakrájame na drobno. Mleté mäso premiešame s cibuľou, vajíčkom, osolíme a okoreníme. Papriku umyjeme, očistíme a nakrájame na menšie kúsky. Paradajku zalejeme horúcou vodou, necháme odstáť a ošúpeme. Pokrájame na štvrtiny, vyberieme dužinu a pokrájame. Špenát asi dve minúty varíme v troche slabo osolenej vody, syr nakrájame na malé kocky.

Mohlo by vás zaujímať

Fašírka s americkými zemiakmi

Fašírka s americkými zemiakmi

80 minútSuroviny na fašírku s americkými zemiakmi (rozpočet pre 12 osôb): 1 plechovka sterilizované hrášku, 3 žemle, 12 zemiakov, 2 plechovky sterilizovanej kukurice, 2 cibule, 4… Čítaj ďaľej

Špenát, syr, paradajku a papriky pridáme k mletému mäsu, premiešame a vytvarujeme fašírky. Vyprážame ich na oleji z oboch strán asi 10-15 minút.

Save

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach