1. Teplotný komfort
Pripravte si teplé oblečenie a rukavice. Pripravte si teplý nápoj najlepšie v termoske (čaj, varené víno) na zahriatie.
2. Správne miesto pre zimné grilovanie
Vyberte si správne miesto, ideálne s prístreškom napr. terasa alebo balkón. Nezáleží na tom, či je vonku chladno. Problémy pri údržbe požadovanej teploty v grile môže spôsobiť len vietor.
3. Voľný prístup ku grilu
Ušetrite si čas a silu, oplatí sa urobiť si ku grilu v snehu cestičku.
4. Vhodná podložka
Nestojte priamo na snehu či ľade, dajte si pod nohy rovnú, suchú a izolujúcu podložku (najvhodnejším variantom je drevo).
5. Brikety
V zime spotrebujete viac brikiet ako v lete. Je dôležité, aby boli úplne suché. Kúpte si ich v predstihu a uložte ich na suché miesto.
6. Metóda grilovania
Môžete použiť akúkoľvek metódu. Nepriamu (pečenie), ale i priamu (klasickú) na prípravu steakov, zeleniny a pod.
7. Doba grilovania
Počítajte s tým, že v zime vám bude grilovanie trvať dlhšie ako v letných mesiacoch. Skrátiť čas pomôže aj zapaľovací komín, ktorý rozpáli brikety dreveného uhlia rýchlo a jednoducho na prevádzkovú teplotu. Rýchlou voľbou je napríklad aj plynový gril.
Mohlo by vás zaujímať
8. Teplé taniere
Taniere môžete nahriať priamo v grile.
9. Teplý pokrm
Hotový pokrm prikryte, aby nevychladol a prineste rýchlo ku stolu alebo na miesto, kde budete jesť.
Mohlo by vás zaujímať
10. Údržba a skladovanie
Grily môžete bez obáv nechať vonku, na balkóne, či terase. V tomto prípade je dobré zabezpečiť na gril vhodný obal. Ak používate gril na plyn, nájdite na skladovanie paliva bezpečné miesto, pretože plynová bomba nesmie byť vystavená mrazu.