Tradičné koláčiky s masťou plnené višňovým džemom

    Inšpirujte sa na tohtoročné vianočné pečenie v kuchyni našich babičiek. Recept na koláčiky s masťou je osvedčený tradičný starý recept, ktorý je veľmi jednoduchý a lacný zároveň.

    Masti sa nebojte – v surovom ceste ju síce ucítite, ale po upečení zmizne jej chuť ako mávnutím čarovného prútika. Hotové koláčiky sú krehké a nadýchané a voňajú krásne kakaovo.

    Suroviny:

    170 g hladkej múky, 150 g múčkového cukru, 1 ks Extra Džem Višňa Hamé, 150 g masti, 2 lyžice kakaa, 1 hrsť lúpaných mandlí

    koláčiky s masťouPostup:

    Z múky, masti, cukru a kakaa vypracujte hladké cesto. Obaľte ho fóliou a nechajte v chladničke odležať najlepšie do druhého dňa.Oddeľujte z cesta menšie kúsky, z ktorých vytvarujete guľky s priemerom približne 2 cm. Položte ich na plech vyložený papierom na pečenie a do stredu každej guľôčky vytlačte jamku. Môžete použiť obrátený koniec varešky alebo pokojne prstom. Plech vložte do rúry predhriatej na 170 ° C a pečte asi 10 minút. Upečené koláčiky nechajte vychladnúť a potom ich naplňte višňovým džemom a položte na nich mandľu.

    Save

    Save

    Sledujte nás aj na sociálnych sieťach