Skvelá hostina pre malých i veľkých „bezlepkárov“

    Máte doma dieťa alebo dospelého, ktorý je citlivý na pšeničný lepok? Alebo vám niekto takýto príde na návštevu? V tom prípade určite treba popremýšľať, čo chutné a nápadité ponúknuť. Ak vyskúšate náš jednoduchý a chutný bezlepkový dezert, určite dostanete pochvalu. Mimochodom, bude chutiť všetkým – nielen bezlepkárom…!

    Najprv si pripravíme vanilkový dezert:

    Suroviny:

    4 dl mlieka, 1 vanilínový cukor, 100 g kryštálového cukru, 20 g masla, 1 vanilkový puding bez lepku, 600 g mäkkého tvarohu.

    hostina pre malých

    Postup:

     Zo všetkých surovín (okrem tvarohu) uvaríme klasický puding a necháme ho vychladnúť. Po vychladnutí doňho elektrickým šľahačom zašľaháme tvaroh. Rozdelíme do misiek a podľa chuti môžeme ozdobiť ovocím, či nastrúhanou čokoládou. Podávame s Bio bezlepkovými piškótami ryžovými.

    Náš tip:

    Bio bezlepkové piškóty ryžové – hostina pre malých

    Ak budete mať doma v zásobe Bio bezlepkové ryžové piškóty od českej rodinnej firmy Biopekárna Zemanka, ktoré na náš trh dodáva firma Anserini, nielenže nimi potešíte malých i veľkých bezlepkárov, ale urobíte veľa aj pre svoje zdravie. Tieto sušienky neobsahujú palmový tuk, lepok ani mlieko. Sú certifikované ako bio produkt a bezlepkový produkt.

    Zloženie:

    Bio vajcia, bio trstinový cukor 23%, bio múka kukuričná, bio múka ryžová 9,2%. Neobsahuje žiadne kypriace látky.

    Môže obsahovať stopy orechov.