Pomarančová torta je ľahká a veľmi nadýchaná
Pomarančová torta – suroviny:
Na cesto: 4 vajcia, 150 g práškového cukru, 200 g masla, 1 vanilkový cukor, 50 g hladkej múky, kôra z jedného pomaranča, šťava z 2 pomarančov, 50 g mletých orechov, 1 ČL kypriaceho prášku, štipka soli
Na polevu: 100 g čokolády s vysokým podielom kakaa ( 68%), 50 g masla
Na ozdobu: plátky pomaranča
Postup:
V mise vyšľahajte žĺtky, cukor, maslo, vanilkový cukor, pomarančovú kôru a mleté orechy do peny. Zmes je potrebné veľmi dôkladne vyšľahať. Prisypte múku s kypriacim práškom a pomarančovú šťavu. Múky stačí naozaj iba 50 g. V ďalšej mise vyšľahajte z bielkov a štipky soli sneh. Sneh veľmi opatrne vmiešajte do cesta, ktoré nalejte do formy s priemerom 24 cm vyloženej papierom na pečenie.Tortu pečte v predhriatej rúre cca 40 minútna 160 °C.
Mohlo by vás zaujímať
Po upečení nechajte tortu vychladnúť a polejte ju čokoládovou polevou, ktorú si pripravíte tak, že rozpustíte čokoládu a maslo. Nakoniec môžete ozdobiť plátkami pomaranča.