Aké panvice?

Zariaďujem si svoju prvú kuchyňu a rada by som vedela aké panvice by som si mala kúpiť. Ktoré a na čo sú vhodné?

Andrea, Žilina

Aké panvice

Odpoveď:
Milá Andrea, panvíc je niekoľko druhov, ktoré by nemali vo vašej kuchyni chýbať. Ako prvé by sme vám odporučili zakúpiť oceľovú panvicu, ktorá je vhodná na úpravu mäsa – na steaky a vysmážanie. Dobre sa nahrieva a vynikajúco drží teplo. Po použití ju umyjete, vytriete olejom a odložíte. Je takmer nesmrteľná. Ak by sa náhodou objavila na nej hrzda, stačí ju iba vydrhnúť, naolejovať a je opäť ako nová!  Teflónové panvice sú vhodné na palacinky. Väčšinou sú tenké, dobre sa na nich reguluje teplota, sú ľahlé a nepriľnavé. Ďaľšou skupinou sú nerezové panvice. Ak sa o nerezové panvice správne staráte sú tiež nepriľnavé. Majú silnejšie dno, sú dobre vodivé a držia teplo. Nerezové panvice s vyšším okrajom sú vhodné na prípravu ragú. Ešte sú tu panvice na grilovanie. Tu by sme vám odporučili “liatinu”- výborne drží teplo a je tvarovo stabilná.

redakcia woman.sk