SPÄŤ
Gynekológ

Tehotenstvo po kyretáži

Od: Henrieta Karabova 9.2.2016
1 Hviezda2 Hviezdy3 Hviezdy4 Hviezdy5 Hviezd Ohodnoťte článok
Loading...

Dobrý deň, už druhýkrát som potratila – prvýkrát pre 10. rokmi v ôsmom týždni tehotenstva, druhýkrát teraz v deviatom. Podobne ako vtedy, i teraz sa plod vyvíjal, aj akcia srdca bola, ale potom z ničoho nič zrazu na ďalšej kontrole už srdiečko nebilo. Medzitým som porodila zdravé dieťa bez komplikácií. Myslíte, že mám šancu ešte otehotnieť a nepotratiť? Mám totiž už po štyridsiatke a neviem, či mám ešte nabrať odvahu, hoci dieťatko s manželom veľmi chceme. Ďalší potrat by som však už asi nezvládla najlepšie. Inak som úplne zdravá, neliečim sa na žiadne ochorenie.

A ešte jedna otázka, kedy je, prosím vhodné otehotnieť po takejto skúsenosti?

Ďakujem, Nina
TehotenstvoNa vaše otázky odpovedá MUDr. Stela Muránska z Centra prenatálnej diagnostiky v Košiciach:
Dobrý deň, po inštrumentálnej revízii dutine maternice je vhodné plánovať tehotenstvo po 3 – 6 mesiacoch. Či sa na tehotenstvo odhodláte aj po tejto skúsenosti je len na vašom zvážení, berúc do úvahy i fakt,  že s vekom matky stúpa aj riziko spontánneho potratu. V mnohých prípadoch za spontánne potraty sú zodpovedné aj hematologické ochorenia, teda pri plánovaní tehotenstva vo vašom prípade a po dohovore s vašim gynekológom by bolo vhodné absolvovať aj hematologické vyšetrenie.

Kontakt:
Centrum prenatálnej diagnostiky, s. r. o.
Masarykova 17/A, 2. Poschodie
040 01 Košice
Mobil: 0905 129 129
Tel.: 055/622 10 07
fetalecho@fetalecho.sk
www.fetalecho.sk

womangalérie VŠETKY