Pomaly k najlahodnejšiemu jedlu zájdeš

Prečo by ste mali variť pomaly, keď potrebujete mať obed navarený rýchlo? Odpoveď je jednoduchá – pretože pomalé varenie je zdravšie! A ani s tým časom to nebude také zlé

Pomalý hrniec SENCOR SPR 7200SS

Princíp pomalého varenia už dávno praktizujú tí najlepší šéfkuchári, športovci a poznajú ho aj vyznávači zdravého životného štýlu. Pomalé varenie však nie je určené len pre celebrity a náročných stravníkov. Spôsob prípravy jedla, šetrný k vitamínom, minerálom a vylepšujúci štruktúru výsledného pokrmu, si môžete osvojiť aj vy.

Uvarí celý obed aj s dezertom

Pri pomalom varení sa suroviny po prudkom orestovaní varia vo vlastnej šťave pri teplote 80 – 95 °C. Výsledkom je jemná textúra, autentická farba, šťavnatá plná chuť a lákavá vôňa. Pri pomalom varení aj tuhé mäso zmäkne ako roštenka. Aby ste sa netrápili s nekonečným státím pri sporáku a sledovaním teploty, sú tu tzv. pomalé hrnce. Tie doslova varia za vás a spoľahlivo dokončia jedlo presne vtedy, keď ho chcete mať na stole. Dokážu pripraviť polievky, soté, aj guláše, dusené mäso, ryby, zeleninu, ryžu, jogurt a dokonca aj sous vide či parené buchty. Dalo by sa povedať, že keď máte doma pomalý hrniec, sporák potrebujete už len na palacinky. 

Pomalý hrniec SENCOR SPR 7200SS má osem automatických programov, ktoré umožňujú upraviť čas aj teplotu varenia pre výsledok presne podľa vašej chute. Budete variť zeleninu na pare, piecť francúzske zemiaky, smažiť rezne alebo len potrebujete uvariť vajíčka? Zvládne všetko, vy len vložíte ingrediencie a nastavíte program. Vo veľkej 6-litrovej nádobe navaríte jedlo pre celú rodinu bez toho, aby ste pri ňom museli stáť, a potom ju jednoducho šupnete do umývačky. Jednoduché, však? Veď sme to hovorili – sporák už len na palacinky.

O pomalom hrnci SENCOR SPR 7200SS sa viac dozviete na www.sencor.sk.