Lahodná chuť španielskych viníc

Osviežujúcu chuť slnečného Španielska si môžete s priateľmi vychutnať počas akéhokoľvek ročného obdobia. 

Španielsky klenot, Freixenet je svetovým lídrom v produkcii šumivého vína cava, ktoré sa môže vyrábať iba v presne určených oblastiach Španielska. Cava sa vyrába tradičnou metódou kvasenia vo fľaši, rovnako ako francúzske šampanské.

Lahodná chuť španielskych viníc

Viete odkiaľ pochádza názov „Freixenet“?  Inšpiráciou bola prezývka zakladateľa značky „el Freixenet“, ktorú dostal po rodinnom ranči La Freixeneda. La Freixeneda v katalánčine znamená jaseňový sad.

Doprajte si príjemné stretnutie s priateľmi pri skvelom jedle a pohári kvalitného španielskeho šumivého vína. Vôňa a chuť španielskych  viníc prichádza na Slovensko v podobe značky Freixenet a jej najúspešnejších šumivých vín „cava“ s názvom Carta Nevada a Cordon Negro. Obe sú vyrobené z troch hlavných odrôd regiónu Penedes (Katalánsko): Macabeo, Xarel·lo a Parellada. Okrem toho ich spája exotika, tropické ovocie a oku lahodiaci dizajn fliaš. O chuti, ktorá pohladí vaše chuťové poháriky, ani nehovoriac!

Lahodná chuť španielskych viníc

FREIXENET CARTA NEVADA SEMI SECO

Cava z regiónu Pendes, ktorá bola vyrobená tradičnou metódou kvasenia vo fľaši v roku 1941. Pýši sa zelenkavou farbou so zlatými odleskami a jemným, dlhotrvajúcim perlením. Má vôňu, v ktorej sa skrývajú tóny zrelého exotického ovocia s podtónom pomela. Chuť je dobre štruktúrovaná a svieža. Je to čerstvá cava s miernymi kyselinkami, ktoré vytvárajú veľmi špeciálny buket. Víno zreje vo fľaši 12 mesiacov a je vhodné ho podávať k ľahkým šalátom a ľahkým šunkám ako je napr. proscuitto.

Odporúčaná maloobchodná cena: 9,99 EUR/0,75 l

Lahodná chuť španielskych viníc

FREIXENET CORDON NEGRO BRUT

Svetlá, bledožltá cava so zelenkavými odtieňmi má bohaté, jemné a dlhotrvajúce bublinky. Jemné vône s prevahou zeleného ovocia (jablko a hruška), ľahké náznaky zrelého tropického ovocia (banány a ananásové tóny), v pozadí vône citrusových plodov a čerstvých bylín vás očaria. Ide o ľahkú cavu, ktorá je cenená pre svoju skvelú sviežosť, ktorá ju udržuje stále trendy už takmer 50 rokov. Vyrába sa zlúčením troch hlavných odrôd regiónu Penedès: Parellada, Macabeo a Xarel·lo. Táto cava zreje v pivniciach minimálne 12 mesiacov. Jej chuť je vyzývavá, stredne plná, v ktorej prevláda tropické ovocie podporené atraktívnou kyslosťou. Víno sa dokonale hodí k rybám, predjedlám, cestovinám a ryžovým pokrmom.

Odporúčaná maloobchodná cena: 9,99 EUR/0,75 l