Nové fašiangové menu v Grand Restaurant

Inšpirované tatranskými tradíciami

Fašiangy sú vo Vysokých Tatrách časom, kedy zima stále prináša chladné dni a dáva nám možnosť zalyžovať si na zasnežených svahoch či zabaviť sa na “fašiangových zábavách”. Aj šéfkuchár tatranskej Grand Restaurant Tomáš Tejbus sa pri príprave nového menu inšpiroval zvykmi a do menu zaradil tradičné oškvarkové knedličky či tatranské slané džadky.fašiangové menu v Grand Restaurant

V novom menu som využil naše slovenské suroviny, ktoré sú typické pre chladnú zimu. Chuťovkami sú napríklad hovädzí špik sous vide či pečený chrbát z daniela z Malých Karpát,“ hovorí Tomáš Tejbus. Okrem týchto delikates nájdete v menu aj kačacie prsia na červenej kapuste, ale aj ľahšie jedlá z rýb – zubáč s riečnymi rakmi a pstruh lososový na šafranovej krupici so zeleninou.    

„Do menu som pridal aj trochu tradície a spomienok z nášho detstva u starých rodičov, takže si vychutnáte kačací vývar s oškvarkovými knedličkami, tradičné tatranské tvarohové pirohy či zemiakové džadky. Tie sú pripravované na slano so slaninkou a sú špeciálne parfumované čiernou hľuzovkou,“ hovorí o špecialitách Tomáš Tejbus. Hľuzovku využil ako prísadu aj k hovädziemu špiku, ale na svoje si prídu aj tí, čo obľubujú ľahké jedlá, lebo je prísadou aj ku quinoa rizotu.

fašiangové menu v Grand Restaurant

Tomáš Tejbus prezradil, že suroviny odoberá od slovenských pestovateľov a farmárov, aj keď sa nájde výnimka. „Zeleninu a bylinky dovážame z Beladíc a kačacie mäso z farmy v Topoľnici. Špecialitou v tomto menu je čierna hľuzovka, ktorá pochádza z Talianska,” hovorí na záver.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach