Ochutnajte zdravé sviatočné menu

Niet pochýb o tom, že Vianoce by neboli ozajstnými sviatkami, ak by na Štedrý večer nerozvoniavala kapustnica a my by sme si nedopriali podkovičku z kapra so zemiakovým šalátom. Ak však zamýšľate počas sviatočných dní pripraviť rodine aj niečo netradičné, chutné a zároveň zdravé, inšpirujte sa receptami z aktuálnej zimnej ponuky jedálneho lístka Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure Bratislava Centrum.

 

Na Slovensku, ale aj vo svete, býva zvykom pripravovať na Štedrú večeru tradičné jedlá. Veď bez nich si sviatky častokrát nevieme ani predstaviť. Po niekoľkých dňoch konzumovania ťažších jedál a lákavých vianočných maškŕt, sa však telu pochopiteľne žiada aj niečo ľahšie. Zimné menu reštaurácie Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure Bratislava Centrum je ako stvorené na sviatočnú večeru v kruhu priateľov a blízkych. Rafinované menu je pripravované tak, aby bolo nielen chutné, ale aj zdravé a ľahšie stráviteľné. „Túto zimu sme do jedálneho lístka zaradili aj špeciality z obľúbeného jelenieho mäsa či maslovej ryby. Dezerty sme obohatili o zaujímavú kombináciu spojenia chutí ananásu a kokosu. Veríme, že našim hosťom bude u nás chutiť,“ opisuje šéfkuchár Michal Hečko zo Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure Bratislava Centrum.

Jelenie špeciality sú u nás veľmi obľúbené. Ak ste jelenie mäso ešte nechutnali, skôr ako ho vyskúšate pripraviť doma, príďte ho najprv ochutnať od skutočných majstrov chutí z reštaurácie Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure Bratislava Centrum. „Jelenie pliecko podávame dusené so žemľovou knedľou, ktorá je dochutená údeným rebierkom. Okrem tradičných ingrediencií odporúčam vmiešať do žemľovej knedle aj vyšľahaný bielok. Knedľa tak bude jemnejšia a nadýchanejšia,“ odporúča šéfkuchár Michal Hečko.

zdravé sviatočné menu

Na svoje si prídu aj milovníci rýb. Ich príprava je časovo nenáročná a nevyžaduje ani rozsiahle kuchárske skúsenosti. Ak by ste však chceli vyskúšať niečo nové, inšpirujte sa receptom od šéfkuchára Michala Hečka. Jeho pečený filet z maslovej ryby s tekvicovým pyré, karfiolom a omáčkou z choriza a šalvie poteší gurmánov, ktorí radi objavujú nové chute.

zdravé sviatočné menu

 

Sladkou bodkou za vašim sviatočným menu môže byť svieži dezert z kokosového mlieka. Kokosové mlieko je teraz populárne nielen pre svoju chuť, ale obľubujú ho ľudia najmä trpiaci intoleranciou na mlieko či alergiami. Prípravou kokosového flanu tak ulahodíte aj náročnejším hosťom.

zdravé sviatočné menu

Ak ste práve dostali chuť na gurmánske kreácie šéfkuchára Michala Hečka, ale netrúfate si ich pripraviť doma, srdečne vás pozývame do Signature Restaurant, Bar & Lounge hotela Mercure Bratislava Centrum. Lepšie raz ochutnať ako stokrát počuť.

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach