Pripravte si ryby na spôsob, ako ste ich ešte neskúsili

Existujú stovky tipov na jedlá z rybieho mäsa, ktoré sú svojou ľahkosťou a rýchlosťou prípravy ideálne práve teraz, v lete. Dnes sme pre vás vybrali tieto dva menej typické recepty.

 ryby

Kari rybacia polievka

Suroviny ( rozpočet na 1 porciu ):
filety zo zubáča a tmavej tresky Exklusiv Radoma od Ryby Žilina, 1 PL masla ghee, 1 ČL mletej rasce, 1 ČL celej rasce, 1/2 ČL muškátového orieška, 1/2 ČL mletého zázvoru, 1 ČL kurkumy, 1 ČL sušeného cesnaku, bobkový list, 2 paradajky, 200 ml kokosového mlieka, čerstvý špenát, petržlenovú vňať, soľ

ryby

Postup:
V hrnci najskôr necháme rozpustiť maslo a pridáme do neho všetky koreniny. Následne vložíme na malé kúsky nakrájané paradajky a dosolíme. Zmes privedieme do varu a pár minút redukujeme. Pridáme do nej nakrájané kúsky rozmrazených filiet zubáča a tresky a bobkový list. Po chvíli varenia za stáleho miešania doplníme kokosové mlieko a varíme približne 5 minút. Na záver pridáme listy čerstvého špenátu. Na tanieri polievku dozdobíme štipkou najemno nasekanej petržlenovej vňate.

Chrumkavé rybie koláčiky

Suroviny ( rozpočet na 1 porciu – 3 koláčiky):
filet z , hrsť nasekanej petržlenovej vňate, 1 vajce, 2 PL olivového oleja, 1 ČL sušeného cesnaku, 1PL celozrnnej múky, 1/2 hrnčeka strúhaného syru gouda, soľ a korenie, hrsť cviklových klíčkov alebo žeruchy

ryby

Postup prípravy:
Rúru si predhrejeme na 180 stupňov. Tilapiu po opláchnutí nakrájame na čo najmenšie kúsky. Vložíme do väčšej misy, kde pridáme všetky suroviny. Zo strúhaného syru dáme iba polovičné množstvo. Všetko dôkladne premiešame na kompaktnú zmes. Pripravíme si formu na mafiny, do nej vložíme papierové košíčky na mafiny a do košíčkov rozdelíme zmes. Pečieme 20 minút. Vyberieme a posypeme zvyškom strúhaného syra. Vložíme ešte na 10 minút. Po vychladení koláčiky ozdobíme napríklad cviklovými klíčkami alebo žeruchou.

 

Ak hľadáte pre vaše recepty kvalitné a cenovo výhodné mrazené ryby, ich široký sortiment ponúka Ryba Žilina. Prehľad produktov nájdete na www.rybazilina.sk.

Za prípravu tohto receptu ďakujeme blogu www.zdravienatanieri.sk

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach