Aromatická sviečková s lososom

Doba prípravy 60 minútEnergia: 502 kcal.Náročnosť

Aromatická sviečková s lososom – suroviny (rozpočet pre  4 osoby):

1 bravčová sviečková, 2 strúčky cesnaku, 2 lyžičky Podravky ochucovadla s bylinkami, 1 lyžica citrónovej šťavy, 50 g olív bez kôstky, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, 3 lyžice smotany na varenie, 3 lyžice olivového oleja, 50 g údeného lososa, 30 g masla, 50 ml bieleho vína

Kôprová omáčka:

100 ml kyslej smotany, 100 ml jogurtu, strúčik cesnaku, trošku soli a čierneho korenia, 1 lyžica nakrájaného čerstvého kôpru

https://www.shutterstock.com

Postup:

Bravčovú sviečkovú narežeme pozdĺžne, tak, aby ostala na jednom konci spojená a vznikol nám jeden veľký plát mäsa. Mäso vyklepeme, z oboch strán potrieme Podravka ochucovadlom s bylinkami a pokvapkáme citrónovou šťavou. Olivy, cesnak, olivový olej a smotanu na varenie rozmixujeme. Pridáme petržlenovú vňať a spomenutou zmesou potrieme jednu stranu pripravenej sviečkovej. Pozdĺž okraja sviečkovej poukladáme údeného lososa, mäso zrolujeme a pripevníme špáradlami. V panvici roztopíme maslo, položíme naň roládu a opražíme zo všetkých strán.

Mohlo by vás zaujímať

Kuracia roláda s hydinovou pečeňou

Kuracia roláda s hydinovou pečeňou

70 minútSuroviny na kuraciu roládu s hydinovou pečeňou: 1 čerstvé kurča, 100 g hydinovej pečienky, 2 malé šalotky, 1 pl nasekanej petržlenovej vňate, biele pečivo striedka,… Čítaj ďaľej

Roládu spolu s tukom položíme na plech, pridáme trochu vody a pečieme v rúre na 180 – 200 °C asi 25 minút. Počas pečenia roládu podľa potreby ešte podlejeme vodou. Pred koncom pečenia pridáme víno. Pečenú roládu trochu necháme ochladnúť, odstránime špáradlá a dáme na teplé miesto. Omáčku, v ktorej sa roláda piekla scedíme, podľa potreby pridáme ešte trochu vody a krátko necháme zovrieť. Kyslú smotanu pomiešame s jogurtom, pretlačeným cesnakom a kôprom. Trochu dosolíme a okoreníme. Upečenú roládu nakrájame na plátky a ešte kým sú teplé prelejeme omáčkou z pečenia. K aromatickej sviečkovej s lososom podávame varenú ryžu a kôprovú omáčku.

Malé rady:  Narezaný plát sviečkovej obalíme priesvitnou fóliou a následne vyklepeme.
 

Energetická hodnota pokrmu: 2100 kJ / 502 kcal

Sledujte nás aj na sociálnych sieťach